Σύμφωνα με το Forbes


Στις σελίδες του περιοδικού Forbes, που παρουσίασε τη λίστα "30 under 30" στον τομέα της Υγείας, βρέθηκε η Ελληνίδα ερευνήτρια Ελένη Αντωνιάδου.

 

Πρόκειται για τους 30 κορυφαίους νέους κάτω των 30 ετών, που πρωτοπόρησαν ψηφιακά στον συγκεκριμένο τομέα το προηγούμενο διάστημα. Στην τρίτη θέση της λίστας ξεχωρίζει η ελληνίδα ερευνήτρια Ελένη Αντωνιάδου, που ασχολείται με τις νανοεπιστήμες και την αναγεννητική ιατρική.

Στο άρθρο αναφέρεται ότι η ίδια κυνηγά ένα από τα «ιερά δισκοπότηρα» της βιοτεχνολογίας, την ιδέα της δημιουργίας οργάνων στο εργαστήριο που θα μπορέσουν να μεταμοσχευτούν σε ασθενείς που τα χρειάζονται.

Η ίδια ανήκει στην ομάδα των επιστημόνων που πιστεύουν ότι στο όχι πολύ μακρινό μέλλον θα υπάρχει η δυνατότητα να αναπτύσσονται ζωτικά όργανα από τα κύτταρα των ίδιων των ασθενών που χρειάζονται μοσχεύματα και τα οποία ο οργανισμός θα έχει λιγότερες πιθανότητες να απορρίψει.

Ακόμη, όπως διαβάζουμε στο ellines.com, η ίδια πρωτοπορεί στην τεχνολογία της αναγεννητικής ιατρικής, που έχει φτάσει πλέον σε σημείο να επιτρέπει τη μελέτη της μεταμόσχευσης οργάνων χωρίς να υπάρχουν δωρητές και είναι συν-ιδρυτής της εταιρίας Transplants Without Donors LLC που δραστηριοποιείται πάνω στον συγκεκριμένο τομέα.