Δίνει στους καλλιτέχνες τη δυνατότητα πραγματοποίησης «συναυλιών» σε χώρους με μικρά κοινά, events που μπορούν να διοργανώσουν οι χρήστες της εφαρμογής...


Έναν νέο χρηματοδοτικό γύρο, ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε η Sofar Sounds, επικεφαλής των οποίων βρίσκονται οι Battery Ventures και Union Square Ventures, με συμμετοχή και των Octopus Ventures και Virgin Group.

Η συγκεκριμένη εταιρεία δίνει στους καλλιτέχνες τη δυνατότητα πραγματοποίησης «συναυλιών» σε χώρους με μικρά κοινά, events που μπορούν να διοργανώσουν οι χρήστες της εφαρμογής. Σημειώνεται πως η εταιρεία παρέχει τις υπηρεσίες της και στην Ελλάδα, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο ιδρυτής της εταιρείας, Rafe Offer, και αναπαράγει το startup.gr, μέσα στα δέκα χρόνια λειτουργίας της συγκεκριμένης προσπάθειας έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 20.000 συναυλίες του είδους, με περισσότερους από 25.000 καλλιτέχνες να παίρνουν μέρος σε αυτές.

Τα κεφάλαια από τη νέα επένδυση θα χρησιμοποιηθούν, σύμφωνα με την εταιρεία, για την υποστήριξη της κοινότητας και των καλλιτεχνών. Πάντως, σύμφωνα με το Techcrunch, η Sofar πληρώνει μόλις 100 δολάρια κάθε συγκρότημα, για συναυλίες 25 λεπτών, κάτι που σημαίνει πως κάθε μουσικός βγάζει 8 δολάρια την ώρα ή λιγότερα. Τα χρήματα που παίρνει η εταιρεία από κάθε συναυλία φτάνουν μέχρι και τα 1600 δολάρια.