Μπορείς να διεκδικήσεις μία θέση πληρωμένης πρακτικής άσκησης...


Οι αιτήσεις για 5μήνη πρακτική άσκηση σε υπηρεσίες και οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κυρίως στις Βρυξέλλες και στο Λουξεμβούργο αλλά και σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση με αποδοχές ξεκίνησαν και η υποβολή θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2019. 

Κάθε χρόνο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσφέρει 2 περιόδους άσκησης διάρκειας πέντε μηνών, για 1.300 άτομα. Κάθε μία περίοδο δηλαδή ένα εξάμηνο υπάρχουν περίπου 650 διαθέσιμες θέσεις. 

Από την 1η Μαρτίου ή την 1η Οκτωβρίου, οι ασκούμενοι αποκτούν πρακτική εμπειρία στην χάραξη πολιτικής της ΕΕ σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον. Το επίδομα διαβίωσης (living allowance) για τις περιόδους πρακτικής άσκησης του 2019 θα είναι 1.196,84 € το μήνα. 

* Δυνατότητα πληρωμένης πρακτική άσκηση 5 μηνών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ή σε κάποιων επιτελικών φορέων και των οργανισμών των Ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, όπως, για παράδειγμα, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης ή ο Εκτελεστικός Οργανισμός για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία), αρχής γενομένης από την 1η Μαρτίου 2019 (έναρξη πρακτικής) με δυνατότητα πρακτικής σε διάφορους τομείς. 

Έναρξη Πρακτικής: 1η Μαρτίου 2019. 
Προθεσμία: 4 Φεβρουαρίου 2019.
Αιτήσεις: ec.europa.eu/stages