Βρέθηκαν στη CES, στο Λας Βέγκας - δείτε τα video.


Δέκα ελληνικές startups από το περίπτερο 12 της ΔΕΘ #DigitalGreece αποτέλεσαν την πρώτη επίσημη ελληνική συμμετοχή στα χρονικά της μεγαλύτερης έκθεσης τεχνολογίας στον πλανήτη, την CES (Consumer Electroncs Show) στο Λας Βέγκας, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Πρώτο Θέμα.

Τη συμμετοχή διοργάνωσαν το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΨΗΠΤΕ), το Ελληνοαμερικανικαγματοποιήθηκε στο Λας Βέγκας, 8-11 Ιανουαρίου 2019, είναι η μεγαλύτερη εκθέση τεχνολογίας στον κόσμο. Διοργανώνεται από το 1967 και έχει καθιερωθεί ως το κορυφαίο γεγονός στον κλάδο της.

Φέτος η CES φιλοξένησε περισσότερες από 1.000 νεοφυείς επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο Eureka Marketplace, όπου οι 10 ελληνικές startups είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις υπηρεσίες τους σε ένα κορυφαίο κοινό από όλο τον κόσμο. 

Στην έκθεση συμμετείχαν περισσότερες από 4.500 εταιρείες από 150 χώρες που σχετίζονται με τον κλάδο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ενδεικτικά: Samsung, LG, Panasonic, Sharp, Sony, Intel, AMD, Lenovo). Η έκθεση προσέλκυσε περισσότερους από 182.000 επισκέπτες σε ένα χώρο μεγαλύτερο από 2 εκατομμύρια τ.μ.

Όπως επισημαίνει ο Γιώργος Χριστοφορίδης, σύμβουλος της Helexpo για τη διοργάνωση του θεματικού πάρκου «Digital Greece» σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, το περίπτερο 12 της ΔΕΘ όπου για πρώτη φορά στην ιστορία της έκθεσης συμμετείχαν 128 επιχειρήσεις startup εξελίσσεται σε θεσμό, καθώς με απόφαση του υπουργείου ΨΗΤΠΕ σε κάθε κλαδική έκθεση της Hellexpo θα διοργανώνεται ένα αντίστοιχο κλαδικό περίπτερο #DigitalGreece για τις εταιρείες startup από τον συγκεκριμένο τομέα.

Τι λένε οι Έλληνες startupers

Δείτε στα παρακάτω βίντεο τι λένε οι εκπρόσωποι των 10 starups που συμμετείχαν στην ελληνική αποστολή.

Bubbllz: Ο Κωνστάντιος Μπατσιόλας και η Bubbllz μετατρέπουν τους πελάτες κάθε επιχείρησης σε διαφημιστές της. Μέσω της πλατφόρμας της Bubbllz ο πελάτης ποστάρει στα social media αυτό που αγοράζει και ανταμείβεται σε πραγματικό χρόνο με δώρα από την επιχείρηση.