Πολλές από αυτές, ωστόσο, είναι μερικής απασχόλησης ή για εργασία εκ περιτροπής.


Χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας φαίνεται να δημιουργήθηκαν τον Ιούνιο του 2017 σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος Εργάνη.

Η μισθωτή απασχόληση το συγκεκριμένο μήνα αυξήθηκε έτσι ώστε να προκύψει θετικό ισοζύγιο προσλήψεων-αποχωρήσεων κατά 40.599 θέσεις εργασίας.

Ο συγκεκριμένος μήνας είναι ο πέμπτος κατά σειρά με θετικό ισοζύγιο στις ροές μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα. Επιπλέον, η επίδοσή του είναι η υψηλότερη καταγεγραμμένη θετική επίδοση ισοζυγίου Ιουνίου από το 2001 μέχρι σήμερα.

«Το ισοζύγιο προσλήψεων-απολύσεων που καταγράφει η Εργάνη κινείται στο υψηλότερο επίπεδο από το 2001 και η ανεργία στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2012, με ποσοστό 21,7% φέτος τον Απρίλιο. H μείωση που έχει επιτευχθεί δεν δικαιολογεί πανηγυρισμούς. Μας επιτρέπει όμως να αισιοδοξούμε», σχολίασε σχετικά η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου.

Το «μελανό» σημείο; Από τις 273.375 προσλήψεις που έγιναν στη διάρκεια του μήνα, μόλις οι 118 χιλιάδες, δηλαδή λιγότερες από τις μισές, ήταν πλήρους απασχόλησης. Οι 114 χιλιάδες ήταν part time και οι 40 χιλιάδες αφορούν εκ περιτροπής εργασία.