Το workshop θα γίνει στις 25 Ιουνίου στο πλαίσιο του πρώτου Φεστιβάλ Σπουδών Spoudase 2017 στην Τεχνόπολη.


 «Προηγμένες Τεχνολογίες Λογισμικού, ασφάλειας και  Ευφυΐας στην Πληροφορική» είναι το θέμα του δωρεάν workshop που θα πραγματοποιήσει το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς στις 25 Ιουνίου (στην αίθουσα Αεροφυλάκιο, 18.00 μμ) στο πλαίσιο του πρώτου Φεστιβάλ Σπουδών Spoudase 2017 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Στο workshop θα γίνει μία σύντομη παρουσίαση του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς από τον Πρόεδρο του Τμήματος, Καθηγητή Γεώργιο Τσιχριντζή, τόσο για το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών όσο και για τα μεταπτυχιακά του Τμήματος, όπου το ένα απευθύνεται σε πτυχιούχους Τμημάτων Πληροφορικής και συναφών τμημάτων, ενώ το άλλο εξειδικεύει  στην Πληροφορική για πτυχιούχους άλλων επιστημών.

Στη συνέχεια, ο επίκουρος Καθηγητής Ευθύμιος Αλέπης θα δείξει πώς μπορεί να δημιουργηθεί μια βασική εφαρμογή για κινητές συσκευές, την οποία όσοι συμμετέχουν θα έχουν τη δυνατότητα να κατεβάσουν στο κινητό τους τηλέφωνο και να την χρησιμοποιήσουν και ο επίκουρος Καθηγητής Κωνσταντίνος Πατσάκης θα δείξει τεχνικές εντοπισμού προβλημάτων ασφαλείας στο Android.

Και οι δύο καθηγητές έχουν βραβευθεί με χρηματικό έπαθλο από Google και Microsoft για τη συμβολή τους στον εντοπισμό σφαλμάτων λογισμικού που αφορά σε κινητές συσκευές Android.

Επίσης, οι παρευρισκόμενοι θα μπορέσουν να παίξουν στο κινητό τους ένα web demo ενός ευφυούς εκπαιδευτικού παιχνιδιού που έχει δημιουργήσει για το facebook ο υποψήφιος διδάκτορας Σπύρος Παπαδημητρίου, υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας Μαρίας Βίρβου, διευθύντριας του ΠΜΣ «Πληροφορική».