Η Πολυξένη Σπηλιοπούλου θα ανταγωνιστεί 30 νέους επιστήμονες από όλο τον κόσμο.


Πρόσωπο της επιστήμης για το 2017 θέλει να γίνει η 24χρονη Πολυξένη Σπηλιοπούλου, που θα βρεθεί την επόμενη εβδομάδα, 7-8 Ιουνίου, στη Βρετανία και στο Cheltenham Science Festival, προκειμένου να διεκδικήσει τον τίτλο στον 10o διεθνή διαγωνισμό FameLab 2017.

Η Πολυξένη διακρίθηκε στον ελληνικό τελικό που διοργάνωσε το British Council την 1η Απριλίου στο πλαίσιο του Athens Science Festival και τώρα ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει άλλους 30 νέους επιστήμονες και ερευνητές από όλο τον κόσμο στο διεθνή διαγωνισμό και να διεκδικήσει το μεγάλο βραβείο.

Καθώς ετοιμάζεται να μεταβεί στη Βρετανία, η Πολυξένη δηλώνει ενθουσιασμένη με τις προοπτικές του διαγωνισμού αλλά και έτοιμη να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που θα της δοθούν μέσα από τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα. 

Το FameLab© είναι σήμα κατατεθέν του Cheltenham Festival, ενός από τους γνωστότερους πολιτιστικούς οργανισμούς του Ηνωμένου Βασιλείου που διοργανώνει  τέσσερα από τα κορυφαία Φεστιβάλ της χώρας για την Jazz, τη Λογοτεχνίας, τη Μουσικής και τις Επιστήμες. 

Ο διαγωνισμός, σημείωσε μεγάλη επιτυχία στη Βρετανία και με τη συνεργασία του British Council ταξιδεύει πλέον σε όλο τον κόσμο.

Στόχος του προγράμματος είναι να αναδειχτούν τα νέα ταλέντα στην επικοινωνία της επιστήμης, να ενθαρρυνθούν οι νέοι επιστήμονες να έχουν πάθος για την επιστήμη και την τεχνολογία και να μοιραστούν αυτόν τον ενθουσιασμό τους με το ευρύ κοινό μέσα από έναν διασκεδαστικό και πρωτότυπο τρόπο. 

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από σημαντικές προσωπικότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας, μεταξύ των οποίων η Ellen Stofan (former Chief Scientist, NASA), ο Jim Al-Khalili (θεωρητικός φυσικός, συγγραφέας και παρουσιαστής) και ο Tim Slingsby (Director of Skills and Education στο Lloyd’s Register Foundation).

Στην Ελλάδα, ο διαγωνισμό διοργανώνεται από το British Council σε συνεργασία με το HUB events και με την υποστήριξη της AstraZeneca

Σχετικά με το British Council
Το British Council λειτουργεί στην Ελλάδα από το 1939, παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και δραστηριοτήτων, και τα γραφεία του βρίσκονται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Συνεργάζεται με πολλούς οργανισμούς της Ελλάδας – Υπουργεία, πανεπιστήμια, ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα, σχολεία, μη κυβερνητικούς και πολιτισμικούς οργανισμούς τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα. Η Βρετανία πρωτοπορεί στην επικοινωνία της επιστήμης και αναγνωρίζει την αναγκαιότητα να προωθηθεί η επιστήμη σε ένα μη-επιστημονικό κοινό. Η επικοινωνία της επιστήμης έχει σκοπό να αλλάξει τα στερεότυπα σχετικά με τους ερευνητές, να καταδείξει στο κοινό τη χρησιμότητα ορισμένων επιστημονικών και τεχνολογικών ζητημάτων και να δικαιολογήσει την ανάγκη επένδυσης στην  έρευνα.