Συμμετέχουν 10 ομάδες και ο νικητής θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό. 


Ξεπέρασαν τις 200 οι συμμετοχές στο φετινό διαγωνισμό Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «JA Start Up» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, που πραγματοποιείται με τη συνεργασία της MetLife και την υποστήριξη του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Ανάμεσα στις εκατοντάδες ιδέες των φοιτητών για τη δημιουργία έξυπνων προϊόντων και υπηρεσιών, εφαρμογών για κινητά και διαδικτυακές πλατφόρμες, ξεχώρισαν 10 προτάσεις, οι οποίες θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση την Πέμπτη 1η Ιουνίου στον «Ελληνικό Κόσμο». 

Οι ομάδες που κατέθεσαν τις 10 πιο καινοτόμες ιδέες προέρχονται από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το Χαροκόπειο και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και θα διαγωνιστούν μεταξύ τους για να αναδειχθεί η καλύτερη. Η νικήτρια ομάδα, εκτός από το χρηματικό έπαθλο για να υλοποιήσει την ιδέα της, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό «Enterpise Challenge 2017» του Junior Achievement Europe, που θα πραγματοποιηθεί στις 28-30 Ιουλίου 2017 στο Eλσίνκι και στον οποίο συμμετέχουν συνολικά 16 Ευρωπαϊκές χώρες.

JAStartUp2.jpg  

Οι Έλληνες φοιτητές που συμμετείχαν στο διαγωνισμό παρακολούθησαν το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας «JA Start Up» που προσφέρει στα Πανεπιστήμια το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, μέλος του παγκόσμιου μη-κερδοσκοπικού οργανισμού Junior Achievement Wordwide. Το πρόγραμμα προωθεί την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, από το δημοτικό ως το Πανεπιστήμιο και διδάσκεται σε όλη την Ευρώπη σε 300 Πανεπιστήμια με τη συμμετοχή 15.000 φοιτητών. 

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν διακεκριμένοι καθηγητές και επιχειρηματικοί σύμβουλοι-εθελοντές από την ασφαλιστική MetLife που ανέλαβαν να δώσουν στους φοιτητές τις γνώσεις και τις δεξιότητες για να αναπτύξουν την ιδέα με την οποία πήραν μέρος στο διαγωνισμό. 

Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών το πρόγραμμα «JA Start Up» υλοποίησε ο κ. Γεώργιος Δουκίδης, καθηγητής του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN), στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ο κ. Κωνσταντίνος Φούσκας, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά ο καθηγητής κ. Αθανάσιος Κυριαζής, πρόεδρος του Τμήματος Στατιστικής και Aσφαλιστικής Επιστήμης, στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο η κα Αδαμαντία Πατέλη, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Διοίκησης Πληροφοριακών Συστημάτων και Καινοτομίας και στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο η Δρ. Μαρία Γκούσια – Ρίζου καθηγήτρια της  Σχολής Περιβάλλοντος, Γεωγραφίας και Εφαρμοσμένων Οικονομικών του Τμήματος Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας.