Περιλαμβάνει 6μηνη εργασία και 80 ώρες εκπαίδευση.


Νέο κύκλο ετοιμάζεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα αμειβόμενης πρακτικής άσκησης ReGeneration της Global Shapers, που έχει ως στόχο να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα σε νέους ταλαντούχους πτυχιούχους και εταιρείες που αναζητούν αποφοίτους με συγκεκριμένες δεξιότητες.

Το Πρόγραμμα ReGeneration περιλαμβάνει:
– 6 μήνες έμμισθης εργασίας σε κάποια από τις συμμετέχουσες Εταιρείες
– Έως 80 ώρες εκπαίδευσης
– Έως 25 ώρες προσφοράς εθελοντικής εργασίας σε Μη Κυβερνητική Οργάνωση
Σεμινάρια από ηγετικά στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου
– Υποστήριξη σε επίπεδο προσωπικής ανάπτυξης και επαγγελματικού προσανατολισμού.

Κατά την ολοκλήρωση του Προγράμματος οι απόφοιτοι συμμετέχοντες θα λάβουν σχετικό πιστοποιητικό συμμετοχής.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν θα πρέπει να είναι:
- έως 29 ετών απόφοιτοι ελληνικών ή ξένων φορέων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ,ΤΕΙ, Κολλέγιο), ανεξαρτήτως γνωστικού πεδίου,
- κάτοχοι ή μη μεταπτυχιακού τίτλου,
- με μηδενική ή περιορισμένη εργασιακή εμπειρία, έως 2 ετών μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλλει μία αίτηση συμμετοχής μέσω της ιστοσελίδας www.regeneration.gr, όπου θα δηλώνει την κατεύθυνση που τον/την ενδιαφέρει από τα παρακάτω: Διοικητικών & Οικονομικών Επιστημών, Θετικών & Τεχνολογικών Επιστημών, Κοινωνικών Επιστημών & Τεχνών.

Όπως γράφει το alfavita.gr, η συμμετοχή στο πρόγραμμα ReGeneration δεν συνεπάγεται την αντιστοίχιση του εκάστοτε συμμετέχοντα σε κάποια θέση Πρακτικής Άσκησης. Την απόλυτη ευθύνη αντιστοίχισης συμμετεχόντων και θέσεων Πρακτικής Άσκησης φέρουν οι Εταιρείες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα ReGeneration.

Η διαδικασία επιλογής περιλαμβάνει 4 στάδια και για να προχωρήσει κανείς στο επόμενο πρέπει να έχει ολοκληρώσει επιτυχώς το προηγούμενο. Αυτά είναι: κατάθεση αίτησης, online tests (δοκιμασία δεξιοτήτων και προσωπικότητας), διαδικασία επιλογής με φυσική παρουσία (Assessment Centre), ατομικές συνεντεύξεις με Εταιρείες.

Η διαδικασία των online tests γίνεται μέσω ειδικών ηλεκτρονικών παιχνιδιών που είναι διαθέσιμα μέσω διαδικτύου/ηλεκτρονικής εφαρμογής στους συμμετέχοντες. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να λάβουν μέρος σε δύο games, διάρκειας 20’-30’ το καθένα, χωρίς να απαιτείται προηγούμενη εμπειρία gaming. 

Όσοι ολοκληρώσουν επιτυχώς το 2ο στάδιο, θα πάρουν μέρος στο Assessment Centre, όπου απαιτείται η φυσική παρουσία του υποψηφίου και στη συνέχεια ακολουθεί η συνέντευξη με τις εταιρείες που συμμετέχουν.

Για περισσότερες πληροφορίες για το ReGeneration, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα  www.regeneration.gr