Διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Ελληνικό Σύνδεσμο Νέων Επιχειρηματιών (ΕΣΥΝΕ)


Η πρωτοβουλία του Ελληνικού Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών (ΕΣΥΝΕ), StartingUp Roadshow, συνεχίζει την προώθηση της καινοτομίας στην Ελλάδα.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, μετά τη διοργάνωση εκδηλώσεων στην Πελοπόννησο (Τρίπολη, Καλαμάτα) και τη βόρεια Ελλάδα (Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη), το StartingUp Roadshow έρχεται στη Θεσσαλία, στον Βόλο και τη Λάρισα.

Το Roadshow Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, StartingUP, διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Ελληνικό Σύνδεσμο Νέων Επιχειρηματιών (ΕΣΥΝΕ) σε πόλεις ανά την Ελλάδα, με αφορμή τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για μικρές-μεσαίες επιχειρήσεις και startups που ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο των δράσεων του πακέτου Γιούνκερ.

Στο StartingUP του Βόλου και της Λάρισας, οι παρουσιάσεις, οι ομιλίες και οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν σε ουσιαστικά ζητήματα γύρω από τις έννοιες της καινοτομίας -πώς αυτή μπορεί να εφαρμοστεί από κάθε επιχείρηση- των startups και τον ρόλο της εκπαίδευσης στην παραγωγή τοπικής καινοτομίας.

Η εκδήλωση στον Βόλο φιλοξενείται, σήμερα, στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, ενώ η αντίστοιχη της Λάρισας θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Επιμελητήριο της πόλης.

Αμφότερες οι δύο εκδηλώσεις υποστηρίζονται ενεργά από τα δύο Επιμελητήρια, το Europe Direct της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Θεσσαλίας, τον ΣΘΕΒ και τον ΕΣΥΝΕ Θεσσαλίας.