Έχει τεράστιες ελλείψεις οικογενειακών γιατρών αλλά και γιατρών στα επείγοντα περιστατικά


Τεράστιους μισθούς πληρώνει η Βρετανία σε Έλληνες γιατρούς που θα μεταναστεύσουν στη χώρα και θα ενταχθούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) του Ηνωμένου Βασιλείου. Σύμφωνα με την βρετανική Telegraph, οι αμοιβές θα φτάνουν και τις 90.000 στερλίνες (περίπου 105.000 ευρώ).

Το βρετανικό κράτος αναζητεί γιατρούς από την Ελλάδα, την Πολωνία και τη Λιθουανία.

Όπως διαβάζουμε στο news.gr, oι Βρετανοί αξιωματούχοι στρέφονται σε ιατρικό προσωπικό από άλλες ευρωπαϊκές χώρες την ώρα που προειδοποιήσεις για μεγάλες αναμονές στα ραντεβού με Γενικούς Ιατρούς και υπάρχει τεράστια έλλειψη γιατρών στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων.

Η μέση αναμονή για ένα ραντεβού με γιατρό αγγίζει τον ένα μήνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Telegraph, η κρίση στο βρετανικό σύστημα υγείας θα επιδεινωθεί τα απόμενα χρόνια καθώς μέχρι το 2020 η Βρετανία θα χρειαστεί 10 χιλιάδες Γενικούς Ιατρούς.

Στο πλαίσιο του νέου σχεδιου, που υλοποιεί το NHS England, Ευρωπαίοι γιατροί θα περάσουν από εκπαίδευση 12 εβδομάδων στην Πολωνία, πριν αρχίσουν την εργασία τους στη Βρετανία.

Ήδη γιατροί από την Ελλάδα, αλλά και την Κροατία, τη Λιθουανία, την Ισπανία και την Πολωνία έχουν προσληφθεί, στο πλαίσιο του σχεδίου προσέλκυσης 500 ιατρών από την ΕΕ πριν το Brexit.