«Τα πούρα του Ολύμπου», όπως τα έχουν ονομάσει έχουν γίνει περιζήτητα στο εξωτερικό


Δύο αδέρφια ο Άρης και ο Κώστας Κωνσταντινίδης πίστεψαν στις δυνατότητές τους, επιχείρησαν και είδαν τη φήμη τους να ξεπερνά ακόμη και τα ελληνικά σύνορα.

Πιο συγκεκριμένα οι δύο νέοι από την Κρύα Βρύση Πέλλας το 2012 σύστησαν  την οικοτεχνία «Vamma Del Sol» («απόσταγμα του ήλιου») και κατασκευάζουν χειροποίητα πούρα με όνομα «Τα πούρα του Ολύμπου», που έχουν γίνει περιζήτητα στο εξωτερικό.

«Το πούρο εξακολουθεί να ελκύει την προσοχή εκείνων που ψάχνουν να βρουν το μύθο τους και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα σας… αγκαλιάσουν σαν μυστικό νέφος, μεταφέροντάς σας στη γειτονιά των 12 θεών της ελληνικής μυθολογίας» ανέφεραν μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ οι αδερφοί Κωνσταντινίδη.

«Δεν μας ενδιαφέρει καθόλου η μαζική παραγωγή. Το μόνο που μας απασχολεί είναι να διατηρήσουμε τη μοναδικότητα του χειροποίητου πούρου που κάνουμε και ας είναι και για λίγους» απάντησε ο Κώστας Κωνσταντινίδης αναφορικά με τους στόχους τους, με τον αδερφό του Άρη να προσθέτει πως ο στόχος τους είναι να καθιερωθούν στην αγορά της Βόρειας Ευρώπης.

«Αν πατήσεις εκεί, τότε βρίσκεσαι παντού» λέει και προσθέτει αποφασιστικά: «τα Χριστούγεννα θα πετύχουμε την είσοδό μας στην αγορά αυτή. Θέλω να αναβιώσει ο καπνός σε συνθήκες αγοράς. Θέλω τον δρόμο του καπνού, που ξεκινά από το Αγρίνιο και φθάνει ως την Κομοτηνή. Θα νιώσουμε με τον αδερφό μου ότι ως ένα βαθμό αποτύχαμε, εάν ο μόχθος μας δεν βρει μιμητές στην Ελλάδα» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα ο Άρης και ο Κώστας Κωνσταντινίδης ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι προσπαθούν να βρουν την απαραίτητη χρηματοδότηση για να στήσουν την δική τους οικοτεχνία σε κάποιο κοσμοπολίτικο νησί της χώρας.