Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ ένα χρήσιμο εργαλείο


Δύο νέα προγράμματα εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ. Πρόκειται καταρχάς για την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος μέσω του οποίου θα καθίσταται δυνατή η διάγνωση/πρόγνωση δεξιοτήτων και επαγγελμάτων που ζητάει η αγορά εργασίας. Θα είναι σίγουρα μια ευχάριστη εξέλιξη η υλοποίησή του, αρκεί να μπορεί να συνδεθεί πραγματικά με την ίδια την αγορά.

Η πράξη έχει τίτλο «επέκταση των παραγωγικών λειτουργιών του μηχανισμού διάγνωσης των αναγκών της αγοράς (ΔΑΑΕ)». Δικαιούχος είναι το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (Ε.Ι.Ε.Α.Δ.) και ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 1.230.000 ευρώ. Με αυτό τον τρόπο θα επιτευχθεί η βελτίωση της στόχευσης και της αποτελεσματικότητας των πολιτικών απασχόλησης, επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Επιπρόσθετα, στο ΕΣΠΑ εντάχθηκε και η πράξη «εξειδικευμένη υποστήριξη του μηχανισμού δομής παρακολούθησης της ισότητας των φύλων», με δικαιούχο την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (τομέας Εσωτερικών) και συνολικό προϋπολογισμό 170.919 ευρώ. Η δράση αφορά την δημιουργία παρατηρητηρίου - κόμβου διάχυσης στατιστικών δεδομένων και δεικτών που σχετίζονται με τις πολιτικές ισότητας των δύο φύλων.