26-29 Μαΐου 2016 στο κλειστό γήπεδο Π. Φαλήρου Tae Kwon Do.


Έχουν περάσει περίπου 2 χρόνια περίπου από τότε που είχαμε παρουσιάσει την Clio Muse στο platform.gr. Τότε οι Ανδρέας Φατούρος, Γιάννης Νικολόπουλος και η Δάφνη Τσεβρένη μας είχαν δηλώσει ανάμεσα στ’ άλλα: «Θέλαμε, και εξακολουθούμε να θέλουμε πάρα πολύ, να φέρουμε τους ανθρώπους ανά τον κόσμο πιο κοντά με τον πολιτισμό. “Θέλουμε να φέρουμε τον κόσμο πίσω στα Μουσεία”: αυτή παραμένει η αρχική μας σκέψη και κινητήριος δύναμη της ομάδας». Από το 2014 μέχρι σήμερα η Clio Muse έχει φιλοξενήσει 26 εκθέσεις και θεματικές διαδρομές στην πόλη, και έχει βραβευθεί 7 φορές σε εθνικό και διεθνές επίπεδο για το περιεχόμενό της και το επιχειρηματικό της μοντέλο!

Φέτος η Clio Muse είναι για δεύτερη συνεχή χρονιά η επίσημη εφαρμογή της Art-Athina που θα πραγματοποιηθεί 26-29 Μαΐου 2016 στο κλειστό γήπεδο Π. Φαλήρου Tae Kwon Do! Με την ευκαιρία αυτή, η εταιρεία ανάπτυξης εφαρμογών για τον πολιτισμό Clio Muse ΙΚΕ θα παρουσιάσει εκεί τη νέα έκδοση της ψηφιακής εφαρμογής ξενάγησης Clio Muse και το πλέον σύγχρονο online σύστημα διαχείρισης ψηφιακών ξεναγήσεων.

 

Art-Athina%202016_Clio%20Muse1.jpg



Οι επισκέπτες στην Art-Athina θα δουν πρώτοι την ανανεωμένη εμφάνιση της εφαρμογής Clio Muse και θα δοκιμάσουν νέες δυνατότητες όπως: αναζήτηση ξεναγήσεων με θεματικά φίλτρα, γεωγραφική αναζήτηση, ξενάγηση χωρίς σύνδεση στο internet και ακουστική ξενάγηση. Ταυτόχρονα, εκπρόσωποι πολιτισμικών και τουριστικών φορέων θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν και να δημοσιεύσουν πειραματικά δικές τους ψηφιακές ξεναγήσεις μέσα από το νέο online σύστημα διαχείρισης ψηφιακών ξεναγήσεων που θα εγκαινιάσουν οι ιδρυτές της εταιρείας εκεί.

 

Art-Athina%202016_Clio%20Muse2.jpg


Η Clio Muse είναι η βραβευμένη εφαρμογή ξενάγησης για έξυπνα κινητά που επιμελείται μοναδικές πολιτισμικές ιστορίες για εκθέσεις και περιπάτους στην πόλη. Για κάθε σημείο ενδιαφέροντος αφηγείται 5-10 σύντομες και ενδιαφέρουσες ιστορίες. Η κάθε ιστορία, είτε ιστορική, είτε χιουμοριστική, διαρκεί έως 20 δευτερόλεπτα. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για Android και iOS συκευές, σε Ελληνικά και Αγγλικά και μπορείτε να την κατεβάσετε εδώ: http://bit.ly/cliomuse. Μέχρι σήμερα έχει φιλοξενήσει 26 εκθέσεις και θεματικές διαδρομές στην πόλη, και έχει βραβευθεί 7 φορές σε εθνικό και διεθνές επίπεδο για το περιεχόμενό της και το επιχειρηματικό της μοντέλο!

Η Art-Athina, το μεγαλύτερο ετήσιο εικαστικό γεγονός στην Ελλάδα, επιλέγει και φέτος την Clio Muse ως επίσημη εφαρμογή ξενάγησης. Μέσα από την δωρεάν εφαρμογή, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τις γκαλερί, τα έργα και τους καλλιτέχνες πριν και μετά από την έκθεση αλλά και να περιηγηθεί κατά τη διάρκειά της μέσα από το κινητό του! Οι χρήστες θα μπορούν να διαβάσουν πάνω 300 ιστορίες για τις γκαλερί και να δουν τα έργα που φιλοξενούνται από την καθεμιά.

Η Clio Muse θα βρίσκεται στο περίπτερο Νο 2, ακριβώς απέναντι από τα εισιτήρια στην είσοδο.

Art-Athina%202016_Clio%20Muse3.jpg