Πρωτοφανής συμμετοχή στο διήμερο Startup Safary Athens!


 

Πρωτοφανής συμμετοχή στο διήμερο Startup Safary Athens!

 

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε το Startup Safary Athens το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Ήταν μια αληθινή γιορτή της νεανικής επιχειρηματικότητας με συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προσδοκία με αρκετά sold-out events.

 

Περισσότερα από 1.000 άτομα επισκέφθηκαν τους 16 χώρους που συμμετείχαν ανοίγοντας τις πόρτες τους σε ένα κοινό που αναζητά τρόπους να κάνει την ιδέα του πραγματικότητα.

 

Ήταν μια ιδιαίτερη κίνηση εξωστρέφειας του οικοσυστήματος της νεανικής επιχειρηματικότητας, μια περιήγηση στον χάρτη επιχειρηματικότητας της Αθήνας. Το πρόγραμμα περιείχε μεταξύ άλλων: mentoring sessions, εξειδικευμένα seminar για νομικά ζητήματα, 3d printing workshops, συμβουλές από fund managers & business angels, inspirational talks, wine tasting, b2b meetings, presentations και networking events.

 

Στις δηλώσεις του, εκπρόσωπος της διοργάνωσης τόνισε πως: «Ήταν ένα πολύ δυνατό διήμερο που ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Η επιτυχία οφείλεται στους community partners που μας στήριξαν από την πρώτη στιγμή, στους χώρους που πρόσφεραν ένα φανταστικό περιεχόμενο και αγκάλιασαν την ιδέα, στους χορηγούς επικοινωνίας μας και σε όσους πίστεψαν στην ανάγκη να ανοιχτεί το οικοσύστημα προς ένα ευρύ κοινό που φάνηκε πως αναζητά τα κανάλια που θα το βοηθήσουν να κάνει την ιδέα του πραγματικότητα».

 

Από τις εκδηλώσεις που ξεχώρισαν ήταν η ομιλία του Peter Economides στο Orange Grove με συμβουλές branding για startups, τα office hours της θερμοκοιτίδας επιχειρηματικότητας της Deutsche Telekom, Hub:raum με ελληνικές startup, η συνάντηση για την «Καινοτομία στην Ψηφιακή Υγεία» στο found.ation, το πλήρες πρόγραμμα που παρουσίασε το Τhe Egg, οι εκδηλώσεις του Corallia, η συμμετοχή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και η προβολή του ντοκιμαντέρ "Beyond Silicon Valley: Entrepreneurship in Transitioning Economies.

 

 

To Startup safary διοργανώνεται με επιτυχία στο Βερολίνο από το 2013. Η Αθήνα είναι ο πρώτος διεθνής προορισμός. Μέσα στο 2015 ακολουθούν το Χονγκ-Κονγκ και η Κωνσταντινούπολη.