Κατέθεσε την υποψηφιότητα σου μέχρι τις 4 Μαρτίου


 

Κατέθεσε την υποψηφιότητα σου μέχρι τις 4 Μαρτίου

 

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας ανακοίνωσε την έναρξη του τρίτου ετήσιου διαγωνισμού και καλεί και ελληνικές νεοφυείς (startup) επιχειρήσεις να υποβάλουν αίτηση στο βραβείο για το 2015.

 

Με γνώμονα ότι η επιχειρηματικότητα είναι το κλειδί για την ευημερία της Ελλάδας, το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας ιδρύθηκε το 2012 από τον όμιλο Libra Group, εν μέσω οικονομικής ύφεσης με στόχο την τόνωση του επιχειρηματικού πνεύματος, μέσω έμπρακτης υποστήριξης αλλά και χρηματοδότησης των πλέον υποσχόμενων επιχειρήσεων της Ελλάδας.

 

Έκτοτε έχουν βραβευθεί οκτώ καινοτόμες νέες επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται σε διάφορους επιχειρηματικούς κλάδους. Όλες μαζί έχουν δημιουργήσει εκατοντάδες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας και συνεισφέρουν στην Ελληνική οικονομία.

 

Ο θεσμός, τον οποίο διαχειρίζεται και χρηματοδοτεί ο όμιλος Libra Group για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, βραβεύει κάθε χρόνο έναν έως και πέντε νικητές, παρέχοντάς τους όλους τους απαιτούμενους πόρους, προκειμένου να υλοποιήσουν νέες και καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες.

 

Πέραν της άτοκης χρηματοδότησης, το βραβείο προσφέρει στους νικητές του ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών επιχειρηματικής υποστήριξης, καθώς και συμβουλευτική καθοδήγηση (mentorship) από πολύπειρα στελέχη επιχειρήσεων.

 

Οι νικητές του 2015 θα μοιραστούν το συνολικό ποσό χρηματοδότησης ύψους περίπου 700.000 ευρώ, το οποίο παρέχεται από τον όμιλο Libra Group και τους εταίρους του βραβείου.

 

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας απευθύνεται τόσο σε έμπειρους όσο και σε νέους επιχειρηματίες στην Ελλάδα, των οποίων τα επιχειρηματικά σχέδια επιδεικνύουν βιωσιμότητα, χρηματοοικονομική σύνεση και ρεαλισμό, καινοτομία, δημιουργώντας παράλληλα θέσεις εργασίας κατά κύριο λόγο στην Ελλάδα.

 

Αίτηση μπορούν να υποβάλουν άτομα ή ομάδες προσώπων που έχουν μία επιχειρηματική ιδέα, ακόμη και αν δε διαθέτουν προηγούμενη επιχειρηματική εμπειρία, καθώς και υφιστάμενες ιδιωτικές - μη εισηγμένες - εταιρείες, οι οποίες ωστόσο είναι σε θέση να αποδείξουν ότι διαθέτουν μια νέα επιχειρηματική ιδέα που δεν απορρέει ευθέως από τη βασική τους δραστηριότητα και, παράλληλα, δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί επαρκώς από ιδίους πόρους.

 

Επιπλέον, βασική προϋπόθεση της βράβευσης είναι οι διαγωνιζόμενοι να ιδρύσουν επιχειρήσεις με έδρα την Ελλάδα, συνεισφέροντας έτσι, στην τόνωση της οικονομίας αλλά και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

 

Κατά τα δύο πρώτα χρόνια διοργάνωσης του βραβείου, περισσότερα από 2.000 άτομα ενεγράφησαν στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, ενώ υποβλήθηκαν συνολικά περίπου 800 επιχειρηματικά σχέδια.

 

Όλοι οι νικητές του βραβείου βρίσκονται σε πλήρη δραστηριότητα και ακολουθούν τα επιχειρηματικά τους σχέδια, ενώ υπολογίζεται ότι οι νικητές του βραβείου έχουν δημιουργήσει πάνω από 500 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας.

 

Πέραν της συμβουλευτικής καθοδήγησης (mentorship), που παρέχεται σε κάθε νικητή, προσφέρεται αφιλοκερδώς εξειδικευμένη υποστήριξη στους νικητές από – κυρίως Ελληνικές – επιχειρήσεις. Αυτές αποτελούν μια σειρά από παρόχους νομικών και λογιστικών υπηρεσιών, καθώς και υπηρεσιών μάρκετινγκ, τεχνολογίας, επικοινωνίας και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.

 

Αιτήσεις συμμετοχής στο Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας 2015 γίνονται πλέον δεκτές μέσω της ιστοσελίδας του βραβείου.

 

Η ημερομηνία λήξης της υποβολής των αιτήσεων έχει οριστεί στις 4 Μαρτίου 2015, ενώ τα ονόματα των φιναλίστ θα ανακοινωθούν στις αρχές Μαΐου του 2015, ενώ οι νικητές θα ανακοινωθούν και θα βραβευθούν στο τέλος Μαΐου του 2015.