Ο Νίκος Δένδιας σε Orange Grove και Egg


 

Ο Νίκος Δένδιας σε Orange Grove και Egg

 

O υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε τα δίκτυα υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων Orange Grove και egg-enter•grow•go, όπου και συναντήθηκε με νέους επιχειρηματίες.

 

Στην πρώτη συνάντηση παρέστη ο πρέσβης της Ολλανδίας, Jan Versteeg και στη δεύτερη ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Eurobank, Π. Θωμόπουλος, μαζί με άλλα μέλη της διοίκησης της Τράπεζας, καθώς οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ενίσχυσης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας υποστηρίζονται από την Πρεσβεία της Ολλανδίας και την Eurobank αντίστοιχα.

 

"Θέλω, στο βαθμό που οι συνθήκες το επιτρέπουν να προσθέσω τη δική μου προσπάθεια στην ευρύτερη προσπάθεια που γίνεται να καταλάβει κυρίως η νέα γενιά των Ελλήνων ότι το μέλλον της είναι στη δημιουργικότητα και όχι σε μία θέση υπαλλήλου στο δημόσιο τομέα", τόνισε ο κ. Δένδιας στους νέους επιχειρηματίες που του επισήμαναν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων, έλλειψης επαρκούς χρηματοδότησης κλπ.

 

Ο υπουργός ζήτησε από την πλευρά του τη βοήθεια των νέων ανθρώπων που διεκδικούν μία δυναμική θέση με τις καινοτόμες ιδέες τους στο επιχειρείν, προκειμένου να ενισχυθεί με το βέλτιστο δυνατό τρόπο η προώθηση της δημιουργικότητάς τους, η οποία θα συμβάλει στην ανάκαμψη της οικονομίας.

 

Ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ακόμα ότι "είναι πολύ σημαντικό και βασικό να γίνει γνωστή στο Υπουργείο η εμπειρία των νέων ανθρώπων, σε συνδυασμό με τα εμπόδια και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην προσπάθεια να δημιουργήσουν μία επιχείρηση, ώστε να εξαλειφθούν τα συγκεκριμένα προβλήματα".

 

"Πρέπει να συμφωνήσουμε πώς το ελληνικό Δημόσιο μπορεί με πολύ συγκεκριμένο τρόπο και χρησιμοποιώντας και μοχλεύοντας κεφάλαια να βοηθήσει εσάς τους νέους επιχειρηματίες, να βγείτε στην αγορά. Πιστεύω ότι έχουμε τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης σε αυτό τον τομέα", ανέφερε.

 

Eπισήμανε ακόμα ότι "πρέπει να πείσουμε την ελληνική κοινωνία ότι το επιχειρείν και μάλιστα από νέους ανθρώπους είναι κάτι το θετικό. Γιατί για πάρα πολλούς συνανθρώπους μας, των καλύτερων προθέσεων και ανεξαρτήτως πολιτικής παράταξης, δεν είναι απολύτως ευνόητο.

 

Υπάρχει στο μυαλό μας, η λογική ότι όλα είναι δουλειά του κράτους. Το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι ο πατερναλισμός του κράτους. Οτιδήποτε, λοιπόν, θέλουμε να κάνουμε θέλουμε να ξεφύγει από αυτό το στερεότυπο. Γιατί, πολύ απλά, το συμφέρον του Δημοσίου δεν είναι το δημόσιο συμφέρον. Χωρίς αυτό το αιτιολογικό πρόταγμα, μια σειρά από άλλες δράσεις που είναι απαραίτητο να γίνουν χάνουν, θα έλεγα, την ηθική τους νομιμοποίηση".

 

Ο κ. Δένδιας δήλωσε μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων: "Εάν υπάρχει μέλλον για την Ελλάδα, υπάρχει από την αλλαγή παραγωγικού μοντέλου. Αλλαγή μοντέλου σημαίνει ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας, ενθάρρυνση των προσπαθειών των νέων ανθρώπων να δημιουργήσουν καινοτόμα προϊόντα και να τα βγάλουν στη αγορά.

 

Θερμοκοιτίδες επιχειρηματικότητας, όπως εδώ στο egg ή το Orange Grove ή οι άλλες που εμείς σιγά-σιγά θα δημιουργήσουμε στην Ελλάδα, νομίζω ότι είναι ένα σημαντικό βήμα για να στηρίξουμε την προσπάθεια των νέων ανθρώπων.

 

 

Ούτως ή άλλως αυτοί οι νέοι άνθρωποι, το κύριο που χρειάζονται είναι η Πολιτεία με τους διάφορους γραφειοκρατικούς μηχανισμούς της να μην τους εμποδίζει στην προσπάθεια τους και σε δεύτερο βαθμό, εάν μπορεί, να τους ενισχύσει".

 

Dendias_egg_01x454x280.png

 

dendias_orange_02x454x280.png