Ένα απίθανο deal για μια ελληνική εταιρία


 

Ένα απίθανο deal για μια ελληνική εταιρία

 

Ύστερα από πολύμηνες συζητήσεις και διαπραγματεύσεις, η εταιρεία u-blox AG, εισηγμένη στο Ελβετικό Χρηματιστήριο SIX Swiss Exchange (UBXN), προχώρησε σε εξαγορά του συνόλου των μετοχών της εταιρείας Antcor ΑΕ, ελληνική εταιρεία τεχνολογίας στο χώρο του WiFi, της οποίας βασικός μέτοχος είναι η Attica Ventures από την ίδρυση της.

 

Το συνολικό ποσό της εξαγοράς της Antcor μπορεί να φτάσει έως τα 8.500.000 ευρώ, γεγονός που καθιστά την εν λόγω συμφωνία ως το μεγαλύτερο deal πώλησης ελληνικής startup εταιρείας, στην οποία συμμετέχει venture capital.

 

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η απόδοση για τους επενδυτές αναμένεται να ξεπεράσει 2 φορές (2x) το αρχικά επενδεδυμένο κεφάλαιο.

 

Η Attica Ventures, με το υπό διαχείριση κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών Zaitech Fund, επένδυσε σημαντικά κεφάλαια και υποστήριξε στρατηγικά και επιχειρηματικά την εταιρεία τεχνολογίας από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης της μέχρι σήμερα.

 

Η Antcor υιοθέτησε το 2011 ένα επιθετικό πρόγραμμα διεθνών στρατηγικών συνεργασιών, δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη της νέας τεχνολογίας software baseband για το νέο πρότυπο WiFi 802.11ac.

 

Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας ήταν η στρατηγική επένδυση της εταιρίας CEVA Inc, εισηγμένης στο χρηματιστήριο NASDAQ (NASDAQ:CEVA) μέσω σημαντικής αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο 2012.

 

attica_ventures_10_454x280.jpg

Τα τελευταία δύο χρόνια, με διαρκή υποστήριξη και συνεργασία της Attica Ventures, η εταιρεία ακολούθησε μία σταθερά ανοδική και αναπτυξιακή πορεία υπερδιπλασιάζοντας τις θέσεις απασχόλησης, επιτυγχάνοντας πολλές διεθνείς εμπορικές συμφωνίες συνεργασίας με εταιρείες κολοσσούς του χώρου των ημιαγωγών και της μικροηλεκτρονικής, καθώς και σημαντική αύξηση πωλήσεων.

 

Η εταιρία u-blox AG, εισηγμένη στο Ελβετικό χρηματιστήριο SIX Swiss Exchange (UBXN) από το 2007, με πωλήσεις που ξεπέρασαν τα 180 εκατ. ευρώ το 2013 και με τρέχουσα χρηματιστηριακή κεφαλαιοποίηση που υπερβαίνει τα 600 εκατ. ευρώ, αποτελεί έναν παγκόσμιο ηγέτη στην αγορά των ημιαγωγών στο χώρο του wireless και του positioning για την αυτοκινητοβιομηχανία, τις αγορές καταναλωτικών προϊόντων τεχνολογίας και την ευρύτερη βιομηχανία επεξεργαστών.

 

Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Ventures, Γιάννης Παπαδόπουλος δήλωσε: "Σήμερα είναι μια μέρα χαράς και λύπης για εμάς. Χαράς γιατί ολοκληρώσαμε με επιτυχία την 4η αποεπένδυσή μας και λύπης γιατί αποχωριζόμαστε μια εταιρία και τους ανθρώπους της, που ζήσαμε μαζί από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της μέχρι σήμερα.

 

Επενδύσαμε στην Antcor, σε μια εποχή που η σημερινή μόδα των start up ήταν άγνωστη λέξη στην ελληνική επιχειρηματική σκηνή και την υποστηρίξαμε με πάθος, συνέχεια και εμπιστοσύνη στους εξαιρετικούς συνεταίρους μας. 

 

Η διαδρομή ήταν δύσκολη και μακρόχρονη, με πολλές απογοητεύσεις και κόπο. Όμως το σημερινό αποτέλεσμα μας δικαιώνει όλους για τις αρχές και τον τρόπο δουλειάς, την επιμονή και υπομονή μας και αποτελεί ταυτόχρονα μία σημαντική διεθνή αναγνώριση για την επενδυτική μας στρατηγική. 

 

 

Παρά την ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και των αντιξοοτήτων που αντιμετωπίζει η ελληνική επιχειρηματικότητα στην κρίσιμη αυτή συγκυρία, η εξαγορά της Antcor από την u-blox AG επιβεβαιώνει τις θετικές προοπτικές των ελληνικών επιχειρήσεων που διακρίνονται από εξωστρέφεια, καινοτομία και αποτελεσματική διοίκηση".

 

Πηγή: emea.gr