Βρες την έμπνευση σου μέσα από την φαντασία των άλλων...


 

Βρες την έμπνευση σου μέσα από την φαντασία των άλλων...

 

Την εβδομάδα 6 - 14 Σεπτεμβρίου φιλοξενείται για δεύτερη χρονιά η πολυ-έκθεση "The Developers Playground", η οποία συνδιοργανώνεται από το Google Developers Group Thessaloniki και τη HELEXPO στο πλαίσιο της 79ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

 

Παράλληα με τα workshops, τα code-labs, τις συναντήσεις μεταξύ επιχειρηματιών και developers, Tech Sessions και άλλες εκδηλώσεις καινοτομίας, η "The Developers Playground" φιλοξενεί τέσσερις πρωτότυπες εκδηλώσεις, τις οποίες παρουσίασε τις προηγούμενες ημέρες η ιστοσελίδα Startupper.gr.

 

Το Google Developers Launchpad είναι ένα δωρεάν, τετραήμερο σεμινάριο για startup επιχειρήσεις. Εργαζόμενοι της Google και ομιλητές από τηv παγκόσμια κοινότητα προγραμματιστών και όχι μόνο, θα παραστούν για να καθοδηγήσουν τους συμμετέχοντες αλλά και για να τους παρουσιάσουν εργαλεία-κλειδιά μέσα από διάφορα σεμινάρια. Το Google Developers Launchpad θα πραγματοποιηθεί από τις 11/09 έως τις 14/09. Ο αριθμός συμμετοχών είναι περιορισμένος.

 

Το Solve For <X> είναι μια πλατφόρμα όπου μπορούν να ακουστούν και να συζητηθούν ριζοσπαστικές ιδέες και να συσχετιστούν με ριζοσπαστικές τεχνολογίες για την επίλυση παγκόσμιων προβλημάτων. Έρχεται με τη μορφή ενός φόρουμ που έχει σκοπό να ενθαρρύνει και να ενισχύσει την υλοποίηση αυτών των σκέψεων και την ομαδική εργασία. Θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 12 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της έκθεσης, σε μία συνεργασία των Google Developers και του Google [X], του μυστικού εργαστηρίου της Google.

 

Το GDG Global {un}conf είναι μία συγκέντρωση μελών των Google Developers Groups από όλο τον κόσμο, η οποία θα φιλοξενηθεί στην Θεσσαλονίκη για πρώτη φορά στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της έκθεσης. Στις 7 Σεπτεμβρίου η εκδήλωση θα ανοίξει και στους επισκέπτες του “The Playground”, προκειμένου να μοιραστούν και εκείνοι τις σκέψεις τους.

 

Η εκδήλωση "Lady Geek Day" θα πραγματοποιηθεί στις 7 Σεπτεμβρίου και είναι αφιερωμένη στις γυναίκες στον χώρο της τεχνολογίας και της επιχειρηματικότητας. Θα συγκεντρώσει εκατοντάδες γυναίκες της τεχνολογίας και της επιχειρηματικότητας (αλλά και τους ανθρώπους που τις αγαπούν), για να αναδείξει μοναδικές/εκπληκτικές γυναίκες, οι οποίες αποτελούν την επόμενη γενιά των τεχνολογικών ηγετών, καθώς και τους ανθρώπους που προετοίμασαν το έδαφος για αυτή την εξέλιξη.

 

 

Σκοπός της "The Developers Playground" - ακολουθώντας την επιτυχημένη πορεία της προηγούμενης εναρκτήριας χρονιάς - είναι να συγκεντρώσει στον ίδιο χώρο όλους τους πρωταγωνιστές της τεχνολογίας που εμπλέκονται στην όλη διαδικασία παραγωγής νέων τεχνολογιών και καινοτομίας και να αποτελέσει σημείο αναφοράς.