Παραιτήθηκαν από τις δουλειές τους για να ασχοληθούν με κάτι δικό τους (Tutorizon.com)...


Το Youth Platform είναι πάντα κοντά σε όσους αποφασίζουν να ξεφύγουν από τα παραδοσιακά κανάλια και να πάνε το επάγγελμά τους λίγο παρακάτω όσον αφορά στις διαδικασίες και την επικοινωνία με το κοινό. Μια δημιουργική ομάδα με βάση την Ελλάδα και την Μολδαβία αποφάσισαν να φτιάξουν το Tutorizon.com με σκοπό να αλλάξουν τον τρόπο εύρεσης καθηγητή και να δημιουργήσουν κάτι πραγματικά καινοτόμο και αξιόπιστο στο χώρο της εκπαίδευσης. Διαβάστε όσα ενδιαφέροντα είπαν στον Παναγιώτη Λουκά...



Βλέποντας τους τρόπους με τους οποίους κάποιος καθηγητής επιχειρούσε να βρει μαθητές, όπως για παράδειγμα χρησιμοποιώντας αφισάκια στις κολώνες της ΔΕΗ, επαγγελματικές κάρτες ή άλλες παρωχημένες μεθόδους, σκεφτήκαμε πως αυτό έπρεπε οπωσδήποτε να αλλάξει. Επιπλέον, οι γονείς ή οι μαθητές προσπαθώντας να βρουν κάποιο καθηγητή που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους, κατέληγαν στις συστάσεις γνωστών και φίλων. Κάτι όμως που πολλές φορές, τους οδηγούσε σε ιδιαίτερα ακριβές επιλογές.

Με αυτή τη σκέψη λοιπόν αποφασίσαμε να αλλάξουμε τον τρόπο εύρεσης καθηγητή και να δημιουργήσουμε κάτι πραγματικά καινοτόμο και αξιόπιστο στο χώρο της εκπαίδευσης.
Να δώσουμε την ευκαιρία στους μαθητές και τους γονείς τους να “γνωρίσουν” τον επόμενο καθηγητή τους πολύ πριν από την πρώτη τους συνάντηση. Ενώ από την άλλη πλευρά, να δώσουμε όλα τα απαραίτητα εργαλεία στους καθηγητές για να δημιουργήσουν ένα πλήρες εκπαιδευτικό προφίλ και να παραμείνουν αφοσιωμένοι μόνο στην εκπαιδευτική διαδικασία.

 
Η πλατφόρμα του Tutorizon, ως μέσο σύνδεσης καθηγητών και μαθητών για μαθήματα μέσης, ανώτατης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών, απευθύνεται τόσο σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν κάποιο ιδιαίτερο μάθημα, όσο σε φοιτητές που θέλουν να βελτιωθούν σε κάποιο πανεπιστημιακό μάθημα. Επίσης, απευθύνεται σε άτομα που επιθυμούν να βελτιώσουν ή να ξεκινήσουν κάποια ξένη γλώσσα. Από την άλλη, οι καθηγητές που ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν ιδιαίτερα μαθήματα στους τομείς που αναφέρθηκαν, έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν το εκπαιδευτικό τους προφίλ και παράλληλα να αυξήσουν το μαθητολόγιο τους.

Το όφελος που αποκομίζουν και οι δυο πλευρές είναι πέρα του οικονομικού, είναι η ποιότητα και η αξιοπιστία που έχει αναπτυχθεί εντός της κοινότητας του Tutorizon. Ενώ, το επιπλέον όφελος για τους καθηγητές της κοινότητας, είναι η συμμετοχή τους στα εκπαιδευτικά live event που διοργανώνει το Tutorizon (LiftUPs). Στόχος των Tutorizon LiftUPs, είναι η περαιτέρω εκπαίδευση και εξέλιξη της κοινότητας σε ενα ευρύ φάσμα θέμάτων σχετικών με τις πιο σύγχρονες τάσεις στον τομέα της εκπαίδευσης.

 

Η ομάδα του Tutorizon στοχεύει στη δημιουργία και ανάπτυξη μιας κοινότητας καθηγητών που θα ανταποκρίνεται απόλυτα στην ποιότητα που αναζητούν οι γονείς για τα παιδιά τους αλλά και οι ίδιοι οι μαθητές ψάχνοντας για αξιόλογους εκπαιδευτικούς. Καθώς η έναρξη της σχολικής χρονιάς πλησιάζει, αυτό που θέλουμε είναι να είμαστε έτοιμοι για να ανταποκριθούμε άμεσα στις ανάγκες των μαθητών.

Σαν ομάδα οραματιζόμαστε το Tutorizon να καταστεί βιώσιμο και για το λόγο αυτό φιλοδοξούμε την επέκταση του και πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας, αναζητώντας την εξωστρέφεια σε άλλες αγορές του εξωτερικού. Ενώ παράλληλα, σχεδιάζουμε να μη μείνουμε μόνο στη σύνδεση μαθητή - καθηγητή, αλλά να μπορέσουμε να προσφέρουμε κι άλλα εργαλεία τα οποία θα υποστηρίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία.

 
Δεν μας τρομάζει η απόσταση. Η ομάδα μας αποτελείται από τρία άτομα, δύο εκ των οποίων, ο Άγγελος (product manager) και ο Φίλιππος (marketing manager), δουλεύουμε μαζί σε συνεργατικό χώρο στην Αθήνα, ενώ ο Web Developer μας βρίσκεται στη Μολδαβία. Η απόσταση αυτή δεν έχει περιορίσει σε καμία περίπτωση την αποτελεσματικότητα της ομάδας μας, αφού όταν μοιράζεσαι το ίδιο πάθος και όραμα για να επιτύχεις ένα κοινό σκοπό η ομάδα παραμένει συντονισμένη και ενωμένη.

Όσον αφορά τον τρόπο δουλειάς μας σε σχέση με το παρελθόν, δουλεύοντας όλοι μας σε διαφορετικούς τομείς μεγάλων εταιριών, έχει αλλάξει κατά πολύ. Το τόλμημα όμως να παραιτηθούμε και να ασχοληθούμε με κάτι δικό μας, τόνωσε τόσο την αυτοπεποίθηση μας όσο και τη δημιουργικότητα μας. Οι ρυθμοί είναι εντελώς διαφορετικοί και η αίσθηση και οι αξίες της ομαδικότητας στο προσκήνιο.
 

Αντιμετωπίσαμε θέματα γραφειοκρατίας και χρηματοδότησης αλλά δεν το βάλαμε κάτω. Στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον της Ελλάδας, εν μέσω οικονομικής αστάθειας και αμφιβολίας, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει μία επιχείρηση στα πρώτα της βήματα είναι αρκετές και ποικίλλουν. Το Tutorizon σαν ιδέα στη μορφή που έχει σήμερα ξεκίνησε τον Ιούλη του 2013, αλλά το επίσημο launch έγινε τον Ιανουάριο του 2014.

Σε όλο αυτό το διάστημα αντιμετωπίσαμε τόσο θέματα γραφειοκρατίας, όσον αφορά τη σύσταση εταιρίας, αλλά και θέματα χρηματοδότησης, αφού όπως γνωρίζετε τα “επενδυτικά σχήματα” κάνουν και αυτά τα πρώτα τους βήματα. Η έννοια της χρηματοδότησης μιας Startup έχει εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας και σιγά σιγά αρχίζει να ωριμάζει.



Το σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον αποτελεί μια συναρπαστική εμπειρία αλλά ταυτόχρονα είναι και μία τεράστια πρόκληση. Οι προκλήσεις αυτές στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον είναι η πρόσβαση στη χρηματοδότηση, η δημιουργία μιας σαφέστερης και αποτελεσματικότερης νομοθεσίας, η ανάπτυξη της επιχειρηματικής κουλτούρας και η πρόσβαση σε οργανωμένα δίκτυα επιχειρηματικής υποστήριξης

 
Οι όποιες δυσκολίες αντιμετωπίσαμε μας έδωσαν το ερέθισμα για να γίνουμε καλύτεροι. Η αγορά της εκπαίδευσης είναι ιδιαίτερα δύσκολη και ευαίσθητη και αυτό μας πήρε αρκετό χρόνο να το καταλάβουμε και να το αξιοποιήσουμε. Πριν από λίγους μήνες και μετά από κοπιαστική δουλειά, που μας κόστισε τόσο σε χρόνο όσο και ψυχολογικά, συνειδητοποιούμε πως ακόμη δεν είμασταν έτοιμοι. Πως το αποτέλεσμα στο οποίο είχαμε φτάσει δεν ανταποκρινόταν στα στανταρντς και την ποιότητα που επιθυμούσαμε. Έτσι πετάξαμε ότι είχαμε κάνει λάθος και ξεκινούσαμε ξανά από την αρχή. Σε όλη αυτή τη διαδικασία όμως δε θα αλλάζαμε τίποτα πιστεύω, γιατί αυτό είναι που μας ωρίμασε και μας οδήγησε στα αποτελέσματα που έχουμε σήμερα σαν ομάδα.

Σε 5 χρόνια από τώρα φιλοδοξούμε να έχει καταστεί το Tutorizon βιώσιμο και να έχει επεκτείνει τις δραστηριότητες του και σε άλλες αγορές. Παράλληλα, στόχος μας είναι να συνεισφέρουμε μέσω των δράσεων μας στην ανάπτυξη και την καινοτομία στο χώρο της εκπαίδευσης.

 
Για εμάς η κρίση αποτέλεσε πρόκληση και ευκαιρία, αφού αφήσαμε τη σιγουριά που μας πρόσφεραν οι θέσεις μας και αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε κάτι δικό μας από την αρχή με όλο τον πανικό και την αμφιβολία που επικρατούσε γύρω μας.
Η κρίση σίγουρα έχει αλλάξει όχι μόνο τον τρόπο ζωής όλων μας τα τελευταία χρόνια, αλλά και τον τρόπο που σκεφτόμαστε και δρούμε.
Σίγουρα οι συνθήκες που επικρατούν ίσως δεν είναι και οι ευνοϊκότερες, αλλά πάντα μέσα στον πανικό πρέπει να υπάρχουν και οι πιο θαρραλέοι που θα τολμήσουν και θα επιχειρήσουν να αλλάξουν τη ροή των πραγμάτων. Τα νέα παιδιά σήμερα δεν πρέπει να φοβούνται να τολμήσουν, γιατί πάντα με μικρά βήματα έρχονται οι μεγαλύτερες αλλαγές.

http://tutorizon.com/
https://www.facebook.com/Tutorizoncom
email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Tutorizon LOGO.jpg