Όλα τα νέα για την τελετή βράβευσης των νικητών του 1ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Καινοτομίας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας «ideatree».


 

Όλα τα νέα για την τελετή βράβευσης των νικητών του 1ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Καινοτομίας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας «ideatree».

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε εχθές Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014 η τελετή βράβευσης των νικητών του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Καινοτομίας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας με την ονομασία «ideatree» που διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και η οποία έλαβε χώρα στο INNOVATHENS, τον κόμβο επιχειρηματικότητας και καινοτομίας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων.

 

Ο Διαγωνισμός είχε διάρκεια τρεισήμισι μήνες και στις δύο φάσεις αξιολόγησης που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκειά του, αξιολογήθηκαν 194 προτάσεις που κατέφθασαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας, καλύπτοντας και τις πέντε θεματικές ενότητες που ο Διαγωνισμός αναζητούσε καινοτόμες ιδέες και ήταν οι εξής:

 

Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών

Ενέργεια & Περιβάλλον

Καινοτομία στον Πρωτογενή Τομέα (Γεωργία, Αλιεία, Κτηνοτροφία κλπ)

Τουρισμός & Πολιτισμός

Νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση

Οι 15 ομάδες που είχαν ξεχωρίσει από τα δύο πρώτα στάδια αξιολόγησης του διαγωνισμού, παρουσίασαν εχθές τις επιχειρηματικές τους προτάσεις στην επιτροπή των αξιολογητών, η οποία ανέδειξε τις 8 νικήτριες ομάδες:

 

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ: ΔΙΑΘΕΣΗ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ GEOMISO:

 

Ιάκωβος Αντώνιος, Καραΐσκος Γεώργιος, Καρακίτσιος Παναγιώτης, Κορλού Σοφία, Κουμαντάκης Δημήτριος – Νικόλαος, Λεοντάρης Αθανάσιος

 

Το GeomIso, το πρώτο ελληνικό και ένα από τα ελάχιστα παγκοσμίως λογισμικά IGA, συνιστά ισχυρό εργαλείο υπολογιστικής μηχανικής και γεωμετρίας στην υπηρεσία ερευνητή, επαγγελματία μηχανικού και σχεδιαστή (στατική και αντισεισμική ισογεωμετρική ανάλυση, ακριβής αποδοτικός σχεδιασμός με NURBS, TSPLines).

 

2ο ΒΡΑΒΕΙΟ: TUTORIZON:

 

Γαβριλάκης Φίλιππος, Μουζακίτης Άγγελος, Rosca Sergiu

 

Το Tutorizon είναι μια online πλατφόρμα που συνδέει μαθητές και τους γονείς τους με ποιοτικούς καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, ξένων γλωσσών και ανώτατης εκπαίδευσης. Λύνει έτσι το πρόβλημα μιας μεγάλης μερίδας μαθητών ή γονέων που δυσκολεύονται να βρουν και να συγκρίνουν εκπαιδευτικούς μέσω των παραδοσιακών μεθόδων ενώ από την άλλη, δίνει μια ποιοτικότερη και, εν τέλει, οικονομικότερη μέθοδο εύρεσης μαθητών στους εκπαιδευτικούς.

 

3ο ΒΡΑΒΕΙΟ: GROUPARTIA:

 

Γιαννακόπουλος Γιώργος, Πασχαλίδης Εύδοξος

 

Η Groupartia φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη ηλεκτρονική εταιρεία στην Ελλάδα με αντικείμενο τις ομαδικές αγορές για επιχειρήσεις. Σκοπός της πρότασης είναι η ενώση της αγοραστικής δύναμης (κυρίως) μικρομεσαίων επιχειρήσεων με κοινές ανάγκες προμηθειών.

 

4ο ΒΡΑΒΕΙΟ: WEBERGON:

 

Μαρουλάς Βασίλειος, Μαρουλάς Νικόλαος, Χαλκίδη Σοφία, Οικονόμου Θεοδόσης

 

Η ιδέα βασίζεται στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη μιας διαδικτυακής εφαρμογής που θα απλοποιήσει τη χρήση του διαδικτύου και θα αυξήσει την κερδοφορία των ηλεκτρονικών επιχειρήσεων. Οι ηλεκτρονικές επιχειρήσεις έχουν ανάγκη από ευχαριστημένους επισκέπτες που θα «αγοράζουν» και δε θα εγκαταλείπουν  τις ιστοσελίδες τους νωρίς.

 

5ο ΒΡΑΒΕΙΟ: MANA ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΤΡΟΦΗ:

 

Παναγιώτου Κυριακή, Βακουφάρης Δημήτρης

 

Η πρόταση έχει σαν αντικείμενο δραστηριότητας παιδικές τροφές σε βαζάκια για την βρεφική ηλικία μετά τους πρώτους έξι μήνες που προς το παρόν δεν υπάρχουν στην Ελλάδα

 

6ο ΒΡΑΒΕΙΟ: SPEAKERZEN:

 

Κούτση Φιορεντίνα, Κυριακάκης Μανώλης, Ροσσολάτος Νίκος, Σοφιανός Ιωάννης, Τριανταφυλλάκης Αθανάσιος

 

Το SpeakerZen είναι ένα mobile web-app που απευθύνεται σε ομιλητές και οργανωτές συνεδρίων. Ο ομιλητής χρησιμοποιώντας το SpeakerZen παίρνει real-time, αντικειμενικό (ανώνυμο) feedback για την ομιλία του, ενώ μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει το SpeakerZen ως branding tool, αφού μπορεί μέσω της εφαρμογής να αυξήσει την προβολή του μέσω των social media, αλλά και να έρθει σε επαφή με το κοινό του ή πελάτες που πιθανόν παρακολουθούν την ομιλία του (lead generation).

 

7ο ΒΡΑΒΕΙΟ: NOODIO:

 

Βαρακλιώτης Χριστόφορος, Δημητριάδης Χριστόφορος, Λεούσης Απόστολος, Νανάς Νικόλαος, Στεργίου Ανάργυρος

 

Το NOODIO έχει σχεδιαστεί ως Διαδικτυακή Πλατφόρμα προσβάσιμη απο υπολογιστή (σύντομα απο κινητό) μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο προώθησης από νέους/ανερχόμενους μουσικούς/συγκροτήματα και εργαλείο ανακάλυψης από φίλους της μουσικής, με έμφαση στην τοπικότητα.

 

8ο ΒΡΑΒΕΙΟ: ΦΥΤΕΜΕΝΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ ΓΙΑ ΑΣΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ:

 

Κατσουλάκου Σταυρούλα, Λαμπράκη Ελένη, Μπουραντάς Χρήστος, Παπαθανασίου Ιωάννης, Σάββα Μυρτώ

 

Στόχος της συγκεκριμένης ιδέας, είναι η αξιοποίηση της υφιστάμενης και η ανάπτυξη περαιτέρω τεχνογνωσίας σχετικά με το σχεδιασμό, την διαχείριση και τις επιδράσεις πράσινων κατασκευών σε αστικά τοπία και κτήρια.

 

Στις νικήτριες ομάδες απονεμήθηκαν χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας 25.000 ευρώ, στέγαση και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών από τους κορυφαίους συνεγατικούς χώρους, Orange Grove, The Cube Athens και FOUND.ATION, καθώς και υποτροφίες σε εκπαιδευτικά σεμινάρια του Athens Information Technology (AIT).

 

Τα δύο καλύτερα videos παρουσιάσεων ιδεών που ήταν μέρος των προτάσεων Glossopolis και Labelwalk κέρδισαν καινοτόμα ηλεκτρονικά προϊόντα από τη SONY HELLAS.

 

Την τελετή συντόνισε ο κ. Νίκος Βερβερίδης συνιδρυτής των ελculture.gr και Aephoria.net. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ κ. Φίλιππος Λέντζας, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ κ. Παναγιώτης Μανούρης, ο Ολλανδός πρέσβης στην Ελλάδα κ. Γιαν Φέρστεϊχ (Jan Versteeg), και ο κ. Αντώνης Καϊλής, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.

 

Στην επιτροπή αξιολόγησης συμμετείχαν οι κ. Γρηγόρης Γιοβανόφ (Καθηγητής Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας Athens Information Technology (ΑΙΤ), κ. Γιάννης Γεραγωτέλλης (Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος KiNNO Consultants LTD), κ. Αντώνης Λιβιεράτος (Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας στην Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου), κ. Νίκος Μπακάλης (Executive Director at AREMA Energy & Environmental Solutions), κα. Μαρία Βλάχου (Διευθύντρια Πωλήσεων & Marketing Fereikos – Helix) και ο κ. Αλέξανδρος Φουρλής (Διευθύνων Σύμβουλος Kariera.gr).

 

 

Το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους αξιολογητές για τον πολύτιμο χρόνο που αφιέρωσαν και για την ενεργή συμμετοχή τους σε όλα τα στάδια του διαγωνισμού, καθώς και όλους τους χορηγούς, η συνδρομή των οποίων ήταν καταλυτική για την επιτυχία του διαγωνισμού.