Διήμερο εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη


Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος και το Εθνικό Σύστημα Υποδομών Ποιότητας/ΕΛΟΤ συνδιοργανώνουν, στη Θεσσαλονίκη, διήμερο εκδηλώσεων ενημέρωσης της ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας και άλλων ενδιαφερομένων για τη χρήση των προτύπων και τη λειτουργία της εθνικής τυποποίησης.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η προώθηση της χρήσης προτύπων για την εξασφάλιση της ποιότητας, με σκοπό την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, η ενημέρωση για τους τρόπους αξιοποίησης των προτύπων και την προστιθέμενη αξία που προσδίδουν στις επιχειρήσεις, στις εξαγωγές, την έρευνα και την καινοτομία, καθώς και για τις ευκαιρίες χρηματοδότησης αλλά και η αναζήτηση συνεργασιών για την εφαρμογή της τυποποίησης και των προτύπων ενόψει και της νέας προγραμματικής περιόδου ΣΕΣ 2014- 2020.

Ειδικότερα, το απόγευμα της Δευτέρας 31 Μαρτίου 2014, στις 5-9.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΒΕΘ (Τσιμισκή 29, 2ος όροφος) θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση, με θέμα «Έρευνα, Καινοτομία και Πρότυπα στην υπηρεσία της Ποιότητας και Επιχειρηματικότητας».

Επίσης, το πρωί της ίδιας ημέρας (Δευτέρα 31 Μαρτίου) και ώρες 09.00-15.00, θα διεξαχθεί στον ίδιο χώρο, σεμινάριο εκπαίδευσης/ κατάρτισης για την «Τυποποίηση και Μετρολογία στην υπηρεσία της Οικονομίας. Θεμελιώδεις έννοιες». Προβλέπεται να πάρουν μέρος περίπου 20-25 στελέχη επιχειρήσεων και άλλοι εμπειρογνώμονες και ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή σε έργα τυποποίησης και σχετικές δραστηριότητες του Εθνικού Συστήματος Υποδομών Ποιότητας και του ΕΛΟΤ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Τύπου και Εκδόσεων του ΕΒΕΘ (τηλ. 2310 370132).

Εξάλλου, την επόμενη ημέρα, Τρίτη 1 Απριλίου 2014 και ώρες 09.00-19.00, θα διεξαχθούν στο ΕΒΕΘ διμερείς συναντήσεις εκπροσώπων του Εθνικού Συστήματος Υποδομών Ποιότητας/ΕΛΟΤ με ενδιαφερόμενα μέρη για συνεργασίες και αξιοποίηση ευκαιριών χρηματοδότησης από σχετικά εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα.

Οι ενδιαφερόμενοι φορείς και οι επιχειρήσεις μπορούν να απευθύνονται στις Μαρκέλλα Κανδυλάκη και Ελένη Κεσανλή στο τηλ. 2310 569999 και Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ή στον κ. Ιωάννη Χ. Σαριδάκη στο 6948757306 και Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..