Απευθυνόμαστε στον οποιοδήποτε θέλει να πουλήσει ή να αγοράσει ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο!


 
Η Spotawheel είναι ένα πρωτοποριακό μοντέλο αγοράς και πώλησης αυτοκινήτων με βάση τη διαφάνεια, την αξιοπιστία και την καλύτερη τιμή για αγοραστή και πωλητή. Ένα αυτοκίνητο Spotawheel είναι πάντα αυτοκίνητο Ελληνικής αντιπροσωπείας, με καθαρό ιστορικό ατυχημάτων, πλήρες book service πιστοποιημένο για την γνησιότητά του, έχει πραγματικά χιλιόμετρα που έχουν διασταυρωθεί με 5 διαφορετικούς τρόπους και φυσικά έχει περάσει τον έλεγχο της Spotmechanic, της νο1 υπηρεσίας τεχνικών ελέγχων μεταχειρισμένων στην Ελλάδα. Κάθε αυτοκίνητο Spotawheel καλύπτεται από υπερπλήρη εγγύηση στα μηχανικά και ηλεκτρικά του μέρη, συνοδεύεται από γραπτή αναφορά για την κατάστασή του σε πάνω από 180 σημεία, ενώ έχει εγγύηση χαμηλότερης τιμής για την κατάστασή του!

Πρόσφατα η Spotawheel έλαβε χρηματοδότηση 300000 € με το επενδυτικό σχήμα VentureFriends να συμμετέχει με 195.000 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό (105.000 ευρώ) καλύφθηκε από τον Ιάσονα Μανωλόπουλο, καθώς επίσης και από άλλους «αγγέλους» –  επενδυτές. Για την Spotawheel μιλήσαμε με τον Χάρη Αρβανίτη. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε στον Παναγιώτη Λουκά.


 Πριν από 15 μήνες ιδρύσαμε τη Spotmechanic, την πρώτη υπηρεσία επιτόπιων τεχνικών ελέγχων μεταχειρισμένων που δίνει τα αποτελέσματα του ελέγχου της γραπτώς. Θέλαμε να λύσουμε το πρόβλημα της αβεβαιότητας που έχουν όσοι αγοράζουν ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, δημιουργώντας μία υπηρεσία απόλυτης εμπιστοσύνης που εύκολα και με λογικό κόστος μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος για να τον βοηθήσει στην επιλογή του επόμενού του αυτοκινήτου. Μετά από περισσοτέρους 4.000 ελέγχους, είδαμε μεγάλη απήχηση στους αγοραστές πελάτες μας, λαμβάνοντας παράλληλα όμως μεγάλη αντίσταση από τους πωλητές, εμπόρους και ιδιώτες. Το όραμά μας ως εταιρία είναι κανένα αυτοκίνητο να μη μπορεί να πουληθεί αν δεν συνοδεύεται με πιστοποίηση της κατάστασής του, δικής μας ή τρίτου. Αποφασίσαμε λοιπόν να δώσουμε εμείς πρώτοι το παράδειγμα μέσω της νέας μας υπηρεσίας Spotawheel, πουλώντας αυτοκίνητα που έχουν πλήρες ιστορικό και πραγματική ανάλυση της κατάστασής τους, όλα διαθέσιμα online!
 

 

Απευθυνόμαστε στον οποιοδήποτε θέλει να πουλήσει ή να αγοράσει ένα εξαιρετικό μεταχειρισμένο αυτοκίνητο! Για κάποιον που πουλάει το εξαιρετικό του αυτοκίνητο η Spotawheel αποτελεί τον καλύτερο συνεργάτη. Εγγυάται γραπτώς την καλύτερη τιμή της αγοράς, αρκετές χιλιάδες παραπάνω από αυτές που δίνουν άλλοι έμποροι, ενώ χρησιμοποιώντας τα κανάλια της θα πετύχει πώληση του αυτοκινήτου σε λιγότερο από 30 μέρες κατά μέσο όρο. Για τους αγοραστές τώρα, η Spotawheel είναι μονόδρομος! Είμαστε η μόνη εταιρία που ξοδεύει τόση ενέργεια στην πιστοποίηση των αυτοκινήτων της, ενώ εγγυάται για την κατάστασή τους σημείο σημείο γραπτώς! Οι πελάτες μας εμπιστεύονται γιατί ξέρουν πως θα έχουν το κεφάλι τους ήσυχο, αγοράζοντας ένα «πεντακάθαρο» αυτοκίνητο, στην καλύτερη τιμή της αγοράς, από μια εταιρία που οι ανταγωνιστές της λατρεύουν να μισούν, ακριβώς γιατί δεν κινείται με τους άγραφους κανόνες της αγοράς… Bonus η παράδοση του αυτοκινήτου όπου επιθυμεί ο ενδιαφερόμενος, σε όλη την Ελλάδα, και οι 7 μέρες που του δίνουμε δικαίωμα επιστροφής για να πάρει τα χρήματά του πίσω.

 

Spotawheel2%20.jpg

 

Το όραμά μας ως ομάδα είναι κανένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο στο εγγύς μέλλον να μη μπορεί να πουληθεί αν δεν συνοδεύεται από πιστοποίηση της κατάστασής του. Τραντάξαμε την αγορά με τη Spomechanic, ανεβάσαμε τα ρίχτερ με τη Spotawheel, δεν υπάρχει επιστροφή τώρα πια, και αυτό είναι πραγματικά καλό! Στόχος μας είναι να εδραιώσουμε το μοντέλο μας στην Ελλάδα και πολύ γρήγορα να εξαπλωθούμε και στο εξωτερικό, ώστε να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας σε αγορές πολλαπλάσιου μεγέθους. Όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζουν λίγο πολύ τα ίδια προβλήματα, τα γυρισμένα χιλιόμετρα πραγματικά δεν είναι Ελληνική πατέντα! 


Ο τρόπος δουλειάς μας είναι αρκετά διαφορετικός από αυτή άλλων παραδοσιακών εταιριών, αφού βασιζόμαστε πλήρως στην τεχνολογία για να κάνουμε τη δουλειά μας σωστότερη και ευκολότερη, πράγμα που έχει άμεσο αντίκτυπο στην εμπειρία που αποκομίζουν οι πελάτες μας. Επενδύοντας σε τεχνολογικά εργαλεία έχουμε τη δυνατότητα να σπάμε γεωγραφικούς περιορισμούς. Η βασικότερη μας επένδυση είναι όμως οι ίδιοι οι άνθρωποι που στελεχώνουν την ομάδα μας, μηχανικοί και enthusiasts, προγραμματιστές, πωλητές και εξυπηρέτηση πελατών, έχοντας φτάσει ήδη τους 30 με σχέδιο για ακόμα περισσότερες προσλήψεις στους επόμενους μήνες.

 

Spotawheel1%20.jpg


Μιλώντας για την Ελλάδα και το κατά πόσο δίνει κίνητρα για τους νέους επιχειρηματίες/επιχειρήσεις,  καλό είναι να διαχωρίσουμε το κράτος από την ιδιωτική πρωτοβουλία. Ιδιωτική πρωτοβουλία υπάρχει, στηρίζει επαρκώς τη νεανική επιχειρηματικότητα μέσω επενδύσεων και χρηματοδότησης αρκεί η ομάδα να μπορεί να πείσει με το πλάνο της και της δυνατότητές της. Η στήριξη αυτή βαίνει αυξανόμενη μάλιστα τα τελευταία χρόνια, οπότε είναι ευκαιρία για τους συνειδητοποιημένους να το προσπαθήσουν. Το κράτος το βρήκαμε απέναντί μας δυστυχώς, όχι τόσο σε θέμα διαδικασιών που έχουν απλουστευθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια, αλλά κυρίως στα θέματα της ρευστότητας και της οικονομίας γενικότερα, με τις γνωστές σε όλους συνέπειες των 2 τελευταίων ετών. Ο κλάδος του αυτοκινήτου έχει χτυπηθεί πολύ άσχημα, χωρίς να υπάρχει κάποιο πλάνο στο άμεσο μέλλον για να βελτιωθεί αυτή η κατάσταση, το αντίθετο μάλιστα. Δεν σκεφτήκαμε ποτέ πάντως να τα παρατήσουμε, αυτό είναι που διαχωρίζει μια καλή από μια μέτρια ομάδα.
 

Πιστεύω ότι οι σύγχρονες προκλήσεις για τις επιχειρήσεις είναι οτι το εταιρικό μοντέλο έχει αλλάξει πολύ σε σχέση με το παρελθόν. Στο επίκεντρο πια βρίσκεται ο πελάτης, η τεχνολογία και οι γρήγορες αποφάσεις. Σε ένα κόσμο που τα πάντα μαθαίνονται/αντιγράφονται εν μία νυκτί, η επιχείρηση που θα βάλει ως προτεραιότητά της την εμπειρία του πελάτης της, θα επενδύσει σε τεχνολογικά άρτιο δυναμικό και θα έχει την ευελιξία των γρήγορων στρατηγικών αποφάσεων, έχει σίγουρα προβάδισμα έναντι των υπολοίπων.

Αν κάναμε κάτι διαφορετικά, εαν μπορούσαμε να γυρίσουμε πίσω στον χρόνο, θα ήταν ίσως να στελεχώσουμε την ομάδα μας γρηγορότερα και με τα σωστά άτομα ώστε να μη χάσουμε τυχόν ευκαιρίες. Και πάλι αυτό όμως το λέμε εκ του ασφαλούς, η αλήθεια είναι πως σε μία startup το περιβάλλον είναι εξαιρετικά δυναμικό. Σε 5 χρόνια από σήμερα θα είμαστε μία πολύ μεγαλύτερη ομάδα που θα εξυπηρετεί πολλές ανθρώπους σε πολλές διαφορετικές χώρες, έχοντας όμως τα μάτια και τα αυτιά της ανοιχτά, ώστε να ακούει πάντα τις ανάγκες των πελατών της.
 
Δεν νομίζω πως η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες, οι ευκαιρίες είναι πάντα εκεί, αλλάζει απλά η φύση τους ανάλογα με την κατάσταση που επικρατεί. Αυτό που κάνει η κρίση είναι πως ωθεί πιο πολλούς ανθρώπους να ψάξουν για αυτές τις ευκαιρίες, αφού τα παραδοσιακά «εργασιακά πηγάδια» πια στερεύουν. Ως μόνη συμβουλή θα έδινα αυτή που ακολουθώ και εγώ ευλαβικά, να είναι κάποιος μονίμως «ανήσυχος» και να ψάχνει τρόπους να βελτιωθεί μέρα με τη μέρα. Αν μπορέσει κάποιος να πείσει με παραδείγματα πως ακολουθεί την παραπάνω λογική, τότε θα έχει μεγαλύτερες πιθανότητες έναντι των υπολοίπων στην αγορά εργασίας.
 

www.spotawheel.gr

 

Spotawheel2%20.jpg