Η Wise Greece είναι μία μη κερδοσκοπική Κίνηση, που προωθεί τα ελληνικά προϊόντα σε Ελλάδα και εξωτερικό.


Η Wise Greece είναι μία μη κερδοσκοπική Κίνηση, που προωθεί τα ελληνικά προϊόντα σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ χρησιμοποιεί τα κέρδη από τις πωλήσεις τους, για να αγοράσει τρόφιμα και να τα διαθέσει σε άστεγους και παιδιά, που έχουν πραγματική ανάγκη στις ημέρες μας. Έτσι, ο σκοπός είναι διπλός! Από τη μία πλευρά, ενισχύονται οι πωλήσεις των Ελλήνων παραγωγών, προωθώντας παράλληλα τις αξίες της ελληνικής διατροφής σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ ταυτόχρονα επιτελείται ένα σημαντικό κοινωνικό έργο, αφού εξασφαλίζουνε το πιο βασικό αγαθό για τους συνανθρώπους μας…  τη διατροφή! Για την Wise Greece μιλήσαμε με την Μελίνα Ταπραντζή. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε στον Παναγιώτη Λουκά.


Η ιδέα της Wise Greece ξεκίνησε εδώ και περίπου 2.5 χρόνια. Θελήσαμε να εφαρμόσουμε στην πράξη την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, η οποία σαν έννοια στο εξωτερικό είναι πολύ διαδεδομένη, ενώ στην Ελλάδα κάνει μόλις τα πρώτα της βήματα. Βλέποντας ότι ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι τρέφονται κυριολεκτικά από τα σκουπίδια και ότι το βασικό πρόβλημα, αυτό της σίτισης, παραμένει άλυτο, αντιληφθήκαμε ότι οι Έλληνες, που γέννησαν την έννοια του “φιλότιμου” και κατάγονται από έναν «ευλογημένο» τόπο που παράγει όλα τα καλούδια της φύσης, δεν μπορούν να μένουν απαθείς. Μέσα λοιπόν από μία συσπείρωση των Ελλήνων παραγωγών, θα καταφέρναμε όχι μόνο να αναδείξουμε τα ελληνικά προϊόντα, αλλά και να εξασφαλίσουμε έσοδα, τα οποία θα μετατρέπονταν σε τρόφιμα για τους συνανθρώπους μας!

Έτσι γεννήθηκε η ιδέα της Wise Greece! Για να γίνει μία μεγάλη αγκαλιά και να παρέχει βασικά τρόφιμα σε εκείνους που τα χρειάζονται, που δυστυχώς στις ημέρες μας πολλαπλασιάζονται, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα περισσότερα από 3.000.000 Έλληνες ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.

 

Wise%20Greece1%20.jpg


 
Η Wise Greece είναι μία μη κερδοσκοπική Κίνηση, που προωθεί τα ελληνικά προϊόντα σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ χρησιμοποιεί όλα τα κέρδη της από τις πωλήσεις τους, για να αγοράσει τρόφιμα και να τα διαθέσει σε άστεγους, ηλικιωμένους και παιδιά, που έχουν πραγματική ανάγκη στις ημέρες μας.
 Έτσι, ο σκοπός είναι διπλός! Από τη μία πλευρά, ενισχύονται οι πωλήσεις των Ελλήνων παραγωγών, άρα και η ελληνική οικονομία, ενώ ταυτόχρονα επιτελείται ένα σημαντικό κοινωνικό έργο, αφού εξασφαλίζουμε το πιο βασικό αγαθό για τους συνανθρώπους μας…  τη διατροφή! Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Wise Greece δεν αποδίδει ποτέ χρήματα, παρά μόνο τρόφιμα σε εκείνους που έχουν μεγάλη ανάγκη.

 

Wise%20Greece2%20.jpg


 Η Wise Greece βοηθά αφενός τον μικρό Έλληνα παραγωγό να αναδείξει τα εξαιρετικά προϊόντα του, ενώ ταυτόχρονα όλα τα κέρδη από τις πωλήσεις μετατρέπονται σε τρόφιμα για ανθρώπους που πραγματικά τα χρειάζονται. Το όραμά μας λοιπόν είναι να βοηθάμε ακόμα πιο ουσιαστικά τον μικρό παραγωγό, να προσφέρουμε διαρκώς ακόμα περισσότερα τρόφιμα, αλλά και να δημιουργήσουμε «συνειδητοποιημένους καταναλωτές» αφού με κάθε προϊόν που αγοράζεις με το σήμα «Wise Greece» μας βοηθάς να προσφέρουμε ακόμα περισσότερα γεύματα στους συνανθρώπους μας!

 

Wise%20Greece3%20.jpg

 
Ο τρόπος που δουλεύουν σήμερα οι επιχειρήσεις οποιασδήποτε μορφής, δεν έχει πλέον καμία σχέση με το παρελθόν. Ειδικά εμείς που δουλεύουμε αρκετά με το εξωτερικό, κάτι τέτοιο δεν θα ήταν εφικτό αν δεν υπήρχε η τεχνολογία με το μέρος μας! Έτσι, μπορείς να συνεργάζεσαι με κάποιον για πολλά χρόνια και να τον έχεις δει μόνο μέσα από το skype!
 
H δική μας περίπτωση είναι ιδιαίτερη… Η Κοινωνική Επιχειρηματικότητα πάνω στην οποία «βαδίζουμε» εμείς, είναι κάτι σχεδόν άγνωστο για  Ελλάδα προς το παρόν, οπότε δυστυχώς πρέπει διαρκώς να «δημιουργούμε» μονοπάτια, μιας και είναι ελάχιστα εκείνα που είναι δημιουργημένα για να τα βαδίσουμε. Η Ελλάδα είναι γεγονός ότι δίνει ελάχιστα κίνητρα στον νέο επιχειρηματία, αλλά από την άλλη πλευρά το γνωστό ρητό «η κρίση γεννά ευκαιρίες» είναι παραπάνω από επίκαιρο σήμερα.

 

Wise%20Greece4%20.jpg


 
Πολλές αποφάσεις μπορείς να δεις γυρνώντας πίσω ότι ήταν λανθασμένες και άλλες τόσες που ήταν επιτυχημένες. Το θέμα δεν είναι πόσα λάθη ή πόσα σωστά έχεις κάνει στην πορεία σου. Το θέμα είναι να είσαι σίγουρος ότι βαδίζεις στον σωστό δρόμο προς τους στόχους σου. Οι μικροδιορθώσεις στη διαδρομή, είναι πάντα απαραίτητες.

 
Είναι το μόνο σίγουρο ότι η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες! Όσοι βγαίνουν τώρα στην αγορά εργασίας, πιστεύω θα πρέπει να «μην φοβούνται τη δουλειά». Μπορεί να ακούγεται τετριμμένο αυτό, αλλά δυστυχώς πολλά νέα παιδιά αρνούνται να κάνουν ένα βήμα παραπάνω είτε στην εργασία τους, είτε στο να δημιουργήσουν κάτι δικό τους, λόγω του φόβου της αποτυχίας. Αυτό που έμαθα μέχρι σήμερα πάντως, είναι ότι τον ίδιο ακριβώς φόβο έχουν κάποιες στιγμές ακόμα και τα πιο έμπειρα στελέχη ή οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες… Οπότε σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να αφήνουμε τον φόβο να μας κρατά πίσω, γιατί μεγαλώνοντας τελικά δεν θα μετανιώσουμε για όσα κάναμε, αλλά κυρίως για αυτά που φοβηθήκαμε να κάνουμε…

 

www.wisegreece.com/
 
{youtube}50gIEkCBfz8{/youtube}

 

 

Wise%20Greece5%20.jpg