Kαταληκτική ημερομηνία για δηλώσεις συμμετοχής 27 Απριλίου 2016.



Η Metavallon είναι μία πρότυπη κοινωνική εταιρεία ενδυνάμωσης και επιτάχυνσης startup επιχειρήσεων. Μέσω του τρίπτυχου προγράμματός της (The Lab, The Accelerator, και The Hub), η Metavallon κινητοποιεί ταλαντούχα άτομα, καθοδηγεί προς επιχειρηματική δράση, δικτυώνει με έμπειρους επιχειρηματίες και επενδυτές, και παρέχει τους απαραίτητους πόρους για να ξεκινήσουν τις δικές τους υψηλού αντίκτυπου επιχειρήσεις. Σκοπός της εταιρείας είναι να ενδυναμώσει δραστήρια επιχειρηματικά πνεύματα στις προσπάθειες τους και να δημιουργήσει ένα επιχειρηματικό κίνημα στην χώρα και παγκοσμίως τόσο μέσα από τα δικά της προγράμματα όσο και διεθνείς συνεργασίες, όπως το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Future Internet Business. Στην κατεύθυνση αυτή, από το 2012 μέχρι και σήμερα, η Metavallon έχει βοηθήσει περισσότερους από 320 επιχειρηματίες. Για την Metavallon μιλήσαμε με τους Αλεξάνδρα Χολή (ΑΧ), Αιμιλία Ναθαναήλ(ΑΝ) και Φύλλις Νικολάου(ΦΝ). Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπαν στον Παναγιώτη Λουκά.
 
 
ΑN: To The Accelerator είναι μία εντατική διαδικασία επιτάχυνσης επιλεγμένων startup εταιρειών η οποία διαρκεί 4 μήνες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εξειδικευμένα εργαστήρια, επιχειρηματική εξατομικευμένη καθοδήγηση από ειδικούς, δικτύωση σε κάθε τομέα και πεδίο επιχειρηματικής δραστηριότητας, μια διεθνή αποστολή στο San Francisco και τη Silicon Valley καθώς και μια αρχική χρηματοδότηση ύψος €22.000 ανά ομάδα. Πέρα από όλα τα παραπάνω, οι επιλεγμένες ομάδες φέτος θα υπηρεσίες και προϊόντα ύψους $220.000 από τους Συνεργάτες του Προγράμματός μας (ανάμεσά στους οποίους συγκαταλέγονται η Amazon Web Services και η Microsoft).
Οι αιτήσεις για αυτή τη χρονιά έχουν ανοίξει με πρώτη ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων τις 30 Μαρτίου και καταληκτική ημερομηνία για δηλώσεις συμμετοχής τις 27 Απριλίου 2016.
 
ΦΝ: Για να πάρει μέρος ένα startup στο The Accelerator 2016, είναι σημαντικό να πληροί ορισμένες προϋποθέσεις μιας και ψάχνουμε για ομάδες πλήρως αφοσιωμένες στο στόχο τους με λειτουργικό προϊόν ή υπηρεσία καθώς και ένα επιχειρηματικό μοντέλο που να επιτρέπει ταχεία ανάπτυξη. Τι άλλο χρειάζεται; Φυσικά να συμπληρώσει την αίτηση συμμετοχής στην πλατφόρμα Fundacity  μέχρι τις 30 Μαρτίου για τον πρώτο γύρο ή τις 27 Απριλίου για την τελική προθεσμία!

 

Metavallon%20interview2.jpg


 
ΑΝ: Η Metavallon έχει βοηθήσει πάνω από 320 επιχειρηματίες σε όλη την Ευρώπη μέσα από το πρόγραμμά επιτάχυνσής της The Accelerator αλλά και μέσα από τη συμμετοχή της στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Future Internet Business. Οι startups που έχουν συμμετάσχει στα προγράμματά μας έχουν πλέον δεχθεί επενδύσεις ύψους σχεδόν 3 εκατομμυρίων ευρώ! Πάνω από όλα, όμως,  είμαστε περήφανοι γιατί μέσω της δράσης μας νώθουμε ότι έχουμε συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη τόσο του Ελληνικού όσο και του Ευρωπαϊκού startup οικοσυστήματος.

 

Metavallon%20interview1.jpg


 
ΑΧ: Σε ό,τι αφορά τα επόμενα βήματά μας, αναμένουμε με ανυπομονησία τον νέο πολλά υποσχόμενο νέο κύκλο του The Accelerator. Το φετινό πρόγραμμα ξεκινάει στις αρχές Ιουνίου και να διαρκέσει ως τα μέσα Οκτωβρίου, με ανανεωμένες δομές και νέες συνεργασίες τις οποίες θα ανακοινώσουμε σύντομα! Επιπλέον, στο πλαίσιο της συμμετοχής μας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Future Internet Business αναμένουμε τη διοργάνωση του 9ου FIWARE Επενδυτικού Φόρουμ στο Βερολίνο στις 20 Απριλίου, όπου ευρωπαϊκές startups θα συμμετάσχουν σε στοχευμένα εργαστήρια, θα πάρουν feedback από ειδικούς και θα παρουσιάσουν τις εταιρείες τους σε επενδυτές. Επόμενα FIWARE Επενδυτικά Φόρουμ, τα οποία συνδιοργανώνουμε, θα λάβουν χώρα στο Πόρτο στις 25 Μαΐου και στην Χαϊδελβέργη τον Ιούνιο. Μέχρι το τέλος του έτους, θα επανέλθουμε με ανακοινώσεις και νέες ενέργειες για την ενίσχυση εξαίρετων startup εταιρειών και την διασύνδεσή τους με την παγκόσμια αγορά.

 

Metavallon%20interview3.jpg



ΑΝ: Όντας μια ενεργή εταιρεία σε ένα ταχέως εξελισσόμενο τεχνολογικό περιβάλλον, ο τρόπος δουλειάς πρέπει να αλλάζει, να εξελίσσεται και να προσαρμόζεται. Για παράδειγμα, η Metavallon συνεργάζεται με ανθρώπους στην Ελλάδα, την Ευρώπη αλλά και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η τεχνολογία μας δίνει τη δυνατότητα να συντονιζόμαστε και να συνεργαζόμαστε με όλους εποικοδομητικά, δημιουργώντας μοναδικές ευκαιρίες ανάπτυξης, με μόνη μέριμνα την όποια διαφορά στο… χωροχρόνο!
 
ΑΧ: Κανένα από τα γνωστά αντικίνητρα της χώρα μας  δεν υπήρξε πρόβλημα για την ίδρυση και την εδραίωση της Metavallon. Η γραφειοκρατία μπορεί να αποτελεί πρόκληση για έναν/μια επιχειρηματία Παρόλα αυτά, κανένας επιτυχημένος επιχειρηματίας δεν την έχει αναφέρει ως εμπόδιο για την εξέλιξή του. Αντιθέτως σπουδαίες επιχειρήσεις έχουν ξεκινήσει σε χώρες με ευκολότερες αλλά και δυσκολότερες πολιτικοοικονομικές συνθήκες με αυτήν της Ελλάδας. Το ίδιο τονίζουν τόσο οι Έλληνες όσο και οι ξένοι επενδυτές με τους οποίους συνεργαζόμαστε τόσα χρόνια: αυτό που καθορίζει την επιτυχία μιας επιχειρηματικής πρωτοβουλίας είναι οι ικανότητες και η αφοσίωσης της ομάδας, σε συνάρτηση με την προσήλωση στην εκτέλεση και στα αποτελέσματα του προϊόντος ή της υπηρεσίας που προσφέρει. Και πιστεύουμε ότι ταλέντο και ικανότητα υπάρχουν σε αφθονία στην Ελλάδα.
 

Metavallon%20interview4.jpg

 
ΦΝ: Η βασική πρόκληση για μια νέα επιχείρηση είναι να βρει αυτό που θέλει η αγορά στην οποία απευθύνεται. Τι εννοούμε με αυτό: το προϊόν κάθε νέας επιχείρησης πρέπει να απαντάει σε μια σύγχρονη ανάγκη των υποψήφιων καταναλωτών του. Παράλληλα, επειδή η αγορά είναι ένα σύστημα που μεταβάλλεται συνέχεια, πρέπει να εξελίσσεται και να μεγαλώνει με βάση αυτές. Σε καθαρά κοινωνικό -και ψυχολογικό- επίπεδο, ωστόσο, κάθε νέα επιχείρηση καλείται να πάει κόντρα στο βαρύ και απαισιόδοξο “πνεύμα των καιρών”, την παγκόσμια οικονομική και αξιακή ύφεση, και να αντιτάξει κόντρα σε αυτό μια καλή ιδέα και πολλή διάθεση για δουλειά και δράση.
 
ΦΝ: Το αν η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με τον τρόπο που ερμηνεύει κάποιος την πραγματικότητά του. Αυτό που έχουμε παρατηρήσει είναι ότι η κρίση δημιουργεί μια σχεδόν ενστικτώδη ανάγκη αντίστασης στην γκρίζα κι αδιέξοδη καθημερινότητα που την συνοδεύει. Οπότε με αυτήν την έννοια, η κρίση μπορεί να μειώνει τις εξωτερικά διαθέσιμες ευκαιρίες, αλλά “ξυπνάει” σε αρκετούς ανθρώπους το ένστικτο της επιβίωσης με τη μορφή της δημιουργικότητας και, μαζί, τη διάθεση να δουλέψουν για να κάνουν τα όνειρά και τις ιδέες τους πραγματικότητα.


Όσο για τη συμβουλή που θα δίναμε; Παραφράζοντας λίγο τον Thomas Edison, η επιτυχία είναι 1% έμπνευση και 99% εκτέλεση. Α, και… keep moving forward!
 

{youtube}LmW3H-EXYS0{/youtube}