Το Greeking.me φιλοδοξεί να εισάγει μια καινοτόμο προσέγγιση στο κομμάτι του πολιτιστικού τουρισμού.


Το Greeking.me φιλοδοξεί να εισάγει μια καινοτόμο προσέγγιση στο κομμάτι του πολιτιστικού τουρισμού. Βασικός τους στόχος  είναι ο επισκέπτης να γνωρίσει τον ελληνικό τρόπο ζωής. Στοχεύουν ο επισκέπτης να νιώσει για λίγο Έλληνας και να καταλάβει στην ουσία του τον ελληνικό πολιτισμό, συμμετέχοντας σε βιωματικές, πρωτότυπες δραστηριότητες και πολιτιστικές διαδρομές μέσα στην πόλη. Για το Greeking.me μιλήσαμε με τον Νίκο Θεοδωρή και την Άννα Μανιά. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπαν στον Παναγιώτη Λουκά.


Το ερέθισμα προέκυψε μέσα από ένα συνδυασμό εμπειριών και διαπιστώσεων. Από τη μια καταλαβαίναμε όλο και περισσότερο την εργασιακή “ζούγκλα” του ιδιωτικού τομέα καθώς και ότι πια, αυτό που σπούδασες καθόλου δεν συνεπάγεται την εργασία που θα ακολουθήσεις. Από την άλλη, μέσα από συζητήσεις και brainstorming, αντιληφθήκαμε ένα κενό στην τουριστική αγορά, το οποίο θελήσαμε να καλύψουμε μέσα από μια out of the box προσέγγιση. Οι προσδοκίες μας ξεκίνησαν και παραμένουν συγκεκριμένες: να στήσουμε μια επιχείρηση που να μας κάνει συνεχώς δημιουργικούς, να παρέχει καινοτόμες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και να συνεισφέρει με τη σειρά της στο τουριστικό προϊόν της χώρας και την τοπική οικονομία.
 
 
Απευθυνόμαστε στη νέα γενιά επισκεπτών, που δεν αναζητούν τα “προκάτ” πακέτα διακοπών, αλλά επιθυμούν να γνωρίσουν από κοντά την κουλτούρα, την ιστορία και τον τρόπο ζωής του προορισμού τους. Όπως και εμείς -που είμαστε επίσης λάτρεις των ταξιδιών- πιστεύουμε πως όλο και περισσότεροι άνθρωποι σήμερα αναζητούν να ζήσουν αυθεντικές εμπειρίες τις οποίες θα επιλέξουν ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και την προσωπικότητά τους. Αυτή είναι και η φιλοσοφία του Greeking.me: να φέρει τον ταξιδιώτη σε επαφή με την ελληνική κουλτούρα μέσα από καινοτόμες υπηρεσίες, όπως οι προσεκτικά σχεδιασμένες βόλτες στην πόλη και τα δημιουργικά workshops ελληνικής κουζίνας και παραδοσιακών χορών. Ακόμη, του δίνουμε τη δυνατότητα να σχεδιάσει ο ίδιος ένα πλήρως customized πακέτο διακοπών, το οποίο θα συζητήσουμε μαζί του βήμα βήμα, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως στα θέλω του.

 

{youtube}cY70BRU2oNo{/youtube}


 Στόχος μας είναι να εισάγουμε μια νέα, καινοτόμο πρόταση στο τουριστικό προϊόν της Αθήνας. Πιστεύουμε πως πρόκειται για μια πόλη με πλούσια ιστορία και υπέροχες αντιθέσεις, την οποία θέλουμε ο επισκέπτης να δει μέσα από τα δικά μας μάτια. Κυρίως όμως, επιδιώκουμε να γνωρίσει τον ελληνικό τρόπο ζωής, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας, έτσι όπως διαμορφώνεται μέσα από τις γεύσεις, τις παραδόσεις, τη μουσική και την κοινωνική ζωή των ανθρώπων που τον απαρτίζουν. Όραμά μας είναι να επικοινωνήσουμε την αγάπη μας για την ελληνική κουλτούρα και έξω από τα όρια της Αθήνας. Θέλουμε να προσελκύσουμε τους ταξιδιώτες σε πολλά μέρη της χώρας με ιδιαίτερο χρώμα, που έχουν να αναδείξουν αξιόλογη ιστορία, υπέροχο φυσικό τοπίο και πλούσια πολιτισμική παράδοση.
 

{youtube}39ndV5Cy5iM{/youtube}

 

Από τότε που ξεκινήσαμε τη νέα μας προσπάθεια δεν έχει αλλάξει μόνο ο τρόπος δουλειάς μας, αλλά όλη η ζωή και η προοπτική μέσα από την οποία βλέπουμε τα πράγματα. Καθημερινά λαμβάνουμε πολλές αποφάσεις,  των οποίων την αποτυχία ή την επιτυχία χρεωνόμαστε πλήρως. Αυτό είναι δημιουργικό και προκλητικό ταυτόχρονα. Η δουλειά μας έχει γίνει η ζωή μας - με την καλή έννοια, όμως. Μέσα από την πρόοδο και την εξέλιξη της επιχείρησής μας, εξελισσόμαστε και προοδεύουμε και προσωπικά, παίρνουμε νέο feedback, βάζουμε νέους στόχους, δοκιμάζουμε τα όριά μας. Αυτή τη στιγμή συνεργαζόμαστε με αρκετούς αξιόλογους νέους ανθρώπους, με τη βοήθεια των οποίων χτίζουμε μια δημιουργική και δεμένη ομάδα. Το κοινό όραμα μας και το μεράκι που από κοινού δείχνουμε για το Greeking.me είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη συνεργασία μας.

 

greeking2Ambrosia.jpg

 

Η Ελλάδα δυστυχώς δίνει αντι-κίνητρα στους νέους επιχειρηματίες. Από πολύ κόσμο ακούσαμε πως το στήσιμο μιας νέας επιχείρησης σήμερα είναι “καμμένο χαρτί”. Και εμείς οι ίδιοι βλέπουμε καθημερινά τα πολλαπλά προβλήματα: ασταθές, άδικο φορολογικό σύστημα, δαιδαλώδης γραφειοκρατία, στάσιμη οικονομία. Η επιχείρηση -μετά από πολλές επισκέψεις σε λογιστή και δική μας έρευνα- πήρε ένα μήνα να δημιουργηθεί. Παρόλα αυτά, πιστεύουμε πως ο μόνος τρόπος να κερδίσουμε το στοίχημα με τα εμπόδια που γνωρίζουμε όλοι, είναι να παραμένουμε αισιόδοξοι, να δουλέψουμε πολύ και να πιστεύουμε ακράδαντα στην αξία και την καινοτομία της ιδέας μας.

 
Για τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα οι προκλήσεις είναι αμέτρητες. Η πιο σημαντική, όμως, θα λέγαμε πως είναι η μάχη με τον εαυτό μας. Μέσα στο γενικότερο κλίμα απαισιοδοξίας και ματαιότητας, είναι πολύ εύκολο να βουλιάξουμε στη μαύρη τρύπα που μας καταπίνει. Το πιο μεγάλο στοίχημα είναι να υψώσουμε τα όνειρα μας πάνω από τα σύννεφα της κρίσης. Να μην παραλύσουμε, να μην απελπιστούμε, να μην παραδώσουμε τη ζωή που ονειρευόμαστε στις αντίξοες καταστάσεις. Τα όνειρα κινδυνεύουν να γίνουν ταμπού. Αυτό είναι και η μεγαλύτερη πρόκληση που πρέπει να αντιπαλέψουμε: να τα βρούμε και να τα διεκδικήσουμε με κάθε κόστος.


Δεν θα κάναμε τίποτα διαφορετικά εαν γυρίζαμε πίσω τον χρόνο, ίσως δεν έχουμε προλάβει να κάνουμε και σημαντικά λάθη ακόμα, έτσι ώστε να διδαχθούμε από αυτά. Θα γίνει και αυτό, είναι αναπόφευκτο -δεν πειράζει όμως. Σε 5 χρόνια από τώρα, θέλουμε η νέα μας επιχείρηση να στηρίζεται γερά στα πόδια της, να είναι βιώσιμη, κερδοφόρα και διαρκώς εξελίξιμη. Μέσα από αυτό, θέλουμε και οι ίδιοι να έχουμε αποκτήσει λίγη περισσότερη εμπειρία και να γινόμαστε διαρκώς πιο δημιουργικοί.


Η κρίση σαφώς και δημιουργεί ευκαιρίες, αρκεί να έχουμε τις κεραίες μας σε εγρήγορση  για να τις αντιληφθούμε. Η συμβουλή που θα δίναμε σε νέους ανθρώπους σαν και εμάς που βγαίνουν στην αγορά εργασίας, είναι να οπλιστούν με μεγάλα αποθέματα αισιοδοξίας και να έχουν πάντα κατά νου τον στόχο τους -πού θέλουν να φτάσουν, πώς θέλουν να ζήσουν, ποιες κορυφές να κατακτήσουν. Ο στόχος είναι που δίνει νόημα, αυτός βρίσκει τις λύσεις, αυτός μας οδηγεί στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

www.greeking.me

greeking1.jpg

 

 


Crowdfunding - ένας ξεχωριστός τρόπος χρηματοδότησης
Οι άνθρωποι του Greeking.me επέλεξαν σαν τρόπο χρηματοδότησης το crowdfunding, μέσω του οποίου ο καθένας μπορεί να στηρίξει οικονομικά μια επιχειρηματική ιδέα που του αρέσει, ώστε να της δώσει την απαραίτητη ώθηση για το ξεκίνημά της. Η καμπάνια του Greeking.me ξεκίνησε εδώ και λίγες ώρες στο Indiegogo και μπορείτε να την επισκεφθείτε προκειμένου να ενισχύσετε οικονομικά το project ή να ενθαρρύνετε την προσπάθεια νέων ανθρώπων αφήνοντας το δικό σας feedback. Για κάθε συνεισφορά, λαμβάνετε σαν δώρο ένα ελληνικό προιόν από εταιρείες με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα και παρουσία σε αγορές του εξωτερικού, όπως η The Family Beez, η Bariamis, η Oreanthi, η Anax Superfoods, η Askada, τα Fisika soaps, το Meraki και η Ploos Design ενώ δίνονται και εκπτωτικά κουπόνια για τις υπηρεσίες του Greeking.me.
Αν θέλετε να στηρίξετε τη νέα αυτή προσπάθεια, μπορείτε να προωθήσετε την καμπάνια μέσω των social media και να την επικοινωνήσετε στους φίλους και τους γνωστούς σας.