Το όραμα της Nelios είναι να εμπνεύσει και να ενθαρρύνει τους Έλληνες ξενοδόχους να ασχοληθούν πιο έντονα με την ψηφιακή επικοινωνία.


Το Youth Platform είναι πάντα κοντά σε όσους αποφασίζουν να ξεφύγουν από τα παραδοσιακά κανάλια και να πάνε το επάγγελμά τους λίγο παρακάτω όσον αφορά στις διαδικασίες και την επικοινωνία με το κοινό. Η Nelios ιδρύθηκε το 2007 από τον Δημήτρη Σερίφη και τον Χριστόφορο Μαυρομάτη. Το όραμα τους ήταν να αναγνωριστεί η νεοσύστατη τότε εταιρεία ως μία από τις κορυφαίες διεθνώς στο αντικείμενο του Digital Marketing. Σήμερα, η Nelios. έχει υλοποιήσει ένα ευρύ φάσμα επιτυχημένων έργων e-Tourism και έχει αναπτύξει μια σειρά από στρατηγικές συνεργασίες, που την καθιστούν ικανή να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Για την Nelios μιλήσαμε με τον Δημήτρη Σερίφη. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε στον Παναγιώτη Λουκά.

 
Η Nelios δραστηριοποιείται στον χώρο της τεχνολογίας και της online προώθησης από το 2007. Τα τελευταία χρόνια όμως, μας απασχολούσε όλο και περισσότερο ο τρόπος με τον οποίο θα μπορούσαμε να προωθήσουμε διεθνώς την Ελλάδα, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στη δυναμική αγορά του τουρισμού. Σύντομα, όλο και περισσότεροι ξενοδόχοι απευθύνονταν σε εμάς για να καλύψουμε τις ανάγκες τους για αποτελεσματική προώθηση στο διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας τη συνολική μας εμπειρία και τεχνογνωσία. Αυτή τους η επιθυμία σε συνδυασμό με τα μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης του τουριστικού κλάδου στη χώρα, είναι που καθοδηγεί και τις προσδοκίες μας κάθε μέρα.
 
Απευθυνόμαστε στον Έλληνα ξενοδόχο ο οποίος  θέλει να αντλήσει απευθείας κρατήσεις από το website του. Τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει μέσα από τις υπηρεσίες μας, είναι η βελτίωση της κερδοφορίας του, η αύξηση των κρατήσεων, η μείωση της εξάρτησης από τους tour operators (παραδοσιακούς και online), η εξάπλωση σε νέες αγορές και η ενίσχυση του brand του ξενοδοχείου.
 
 
Το όραμα της Nelios είναι να εμπνεύσει και να ενθαρρύνει τους Έλληνες ξενοδόχους να ασχοληθούν πιο έντονα με την ψηφιακή επικοινωνία. Θέτοντας στόχους, για τους οποίους εργαζόμαστε καθημερινά, σχεδιάζουμε και αναπτύσσουμε την ηλεκτρονική στρατηγική των ξενοδοχείων, αξιοποιώντας όλα τα σύγχρονα εργαλεία αλλά και την εξειδικευμένη γνώση των στελεχών μας στον τουριστικό κλάδο. Θέλουμε η εταιρεία μας να αποτελέσει την ηγέτιδα δύναμη στην ψηφιακή επικοινωνία των ξενοδοχείων, η οποία θα αναβαθμίσει και θα εξελίξει τον ελληνικό τουρισμό τα επόμενα χρόνια.

 

nelios1.jpg


 Η Nelios “πατάει” ανάμεσα σε δύο κλάδους, της τεχνολογίας και του τουρισμού. Είναι δύο τομείς οι οποίοι διαρκώς μεταλλάσσονται και εξελίσσονται. Το γεγονός αυτό επηρεάζει σχεδόν καθημερινά τον τρόπο που εργαζόμαστε, καθώς καλούμαστε να συμβαδίσουμε με τις όποιες αλλαγές. Όμως, η καθετοποίηση μας στον τουρισμό, έχει συμβάλλει στο να αποκτήσουμε την απαραίτητη εξειδίκευση, η οποία μας φέρνει συνεχώς σε θέση ισχύος μπροστά στις εξελίξεις! Στην εταιρεία μας αυτή τη στιγμή απασχολούνται 20 άτομα και υπάρχει η πρόθεση να “μεγαλώσουμε” κι άλλο στο κοντινό μέλλον. Η οργανωτική δομή της Nelios είναι τέτοια ώστε να επιτρέπει τον εύρυθμο συντονισμό της καθημερινότητάς μας. Πλέον η εταιρεία διαθέτει ισχυρό mid level management το οποίο έχει επιφορτιστεί με αυτό το ρόλο και έτσι το τοπίο είναι πιο ξεκάθαρο.


nelios2.jpg

 
Δυστυχώς η χώρα μας δεν έδωσε ποτέ πραγματικά κίνητρα στους νέους επιχειρηματίες. Ακόμη και κάποιες ρυθμίσεις που έγιναν προς θετική κατεύθυνση, πάντα έβρισκαν τοίχο σ’ ένα γενικότερο κακό που επικρατεί στην επιχειρηματική και οικονομική πραγματικότητα της Ελλάδας. Η διαδικασία ίδρυσης αλλά και το στήσιμο μιας επιχείρησης εκ τους μηδενός, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Όμως, όσο είσαι νέος οφείλεις να κυνηγάς με πάθος τα όνειρα σου. Όταν παραμένεις πιστός σε αυτά, τα όποια εμπόδια δεν είναι πλέον αξεπέραστα.
 
 
Οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει μια σύγχρονη επιχείρηση βρίσκουν κοινό τόπο στην έννοια της προσαρμογής. Προσαρμογή αφενός εντός του εσωτερικού περιβάλλοντός της και αφετέρου εντός του ευρύτερου εξωτερικού περιβάλλοντος στο οποίο δραστηριοποιείται. Η τεχνολογική εξέλιξη και το ασταθές κοινωνικό και πολιτικό - οικονομικό περιβάλλον, μας θέτουν καθημερινά γρίφους τους οποίους καλούμαστε να λύσουμε με απώτερο σκοπό να επιβιώσουμε και να εξελιχθούμε, βρισκόμενοι πάνω (δυστυχώς) σε κινούμενη άμμο. 
 
 
Πιστεύω πως ο ανθρώπινος παράγοντας είναι το πιο σημαντικό στοιχείο σε κάθε επιχείρηση, καθώς μέσα απ αυτόν παίρνει οστά το όραμα της, θα ήθελα να είχα αντιληφθεί πιο έγκαιρα τη σημασία του. Σε βάθος πενταετίας, θα έβλεπα τον εαυτό μου να έχει δημιουργήσει μία εταιρεία, η οποία θα δίνει υπεραξία σε όλους όσοι σχετίζονται μαζί της. Αν συνεχίσουμε στο δρόμο τον οποίο έχουμε χαράξει ως Nelios, το επίπεδο της εταιρείας μας θα βρίσκεται σύντομα σε σημείο όπου θα συνεχίσει να παρέχει υψηλή ποιότητα υπηρεσιών στους πελάτες της, καλές κερδοφορίες ως οικονομικό αποτέλεσμα και υψηλή ποιότητα ζωής στους εργαζόμενους της.
 
 
Μέσα από κάθε δυσκολία, έτσι και μέσα από την οικονομική κρίση γεννιούνται ευκαιρίες και νέες ιδέες. Ας μην αγνοούμε πως ζούμε σε μια “πλούσια” σε ερεθίσματα χώρα. Στην αγορά εργασίας έχει δημιουργηθεί ένα εκρηκτικό μείγμα τα τελευταία χρόνια. Από τη μία πλευρά η μεγάλη συγκέντρωση ανέργων κι από την άλλη οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε ένα αβέβαιο και ασταθές περιβάλλον. Η συμβουλή που θα έδινα σε όσους αναζητούν τώρα εργασία, είναι να δημιουργήσουν δρόμους εκεί που δεν υπάρχουν και να μην έχουν ποτέ στο μυαλό τους το άμεσο κέρδος. Αυτό προϋποθέτει υπομονή, επιμονή και δημιουργικότητα.
 
  www.nelios.com

nelios3.jpg