Ποιά πτυχία ''επιβίωσαν'' μέσα στην κρίση;


''Σε δύσκολους και χαλεπούς καιρούς'' ένας τομέας που επηρεάζεται άμεσα είναι φυσικά η τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και η μετέπειτα πορεία ενός φοιτητή στην εύρεση εργασίας.
Μέσα στα χρόνια της κρίσης που βίωσε η χώρα και εξακολουθεί να βιώνει, υπήρξαν σχολές που παρέμειναν στην πρώτη θέση προτίμησης των φοιτητών και φαίνεται να έχουν προοπτικές εξασφάλισης εργασίας.

Οι στρατηγικές σχολές είναι αυτές που διασφαλίζουν άμεση εργασία. Όμως σίγουρα το ''λούκι'' των σχολών αυτών δεν είναι για όλους και γι'αυτό παρότι εξασφαλίζουν εργασία δεν προτιμούνται από μεγάλο ποσοστό.

Σύμφωνα λοιπόν με το Υπουργείο Παιδείας οι σχολές που παραμένουν πρώτες στην λίστα είναι σταθερά οι νομικές και ιατρικές σχολές. 
Παρότι κλονίστηκαν τα τελευταία χρόνια οι υποψήφιοι φοιτητές τις προτιμούν σταθερά κατακτώντας και φέτος την πρώτη θέση.

Σχολές όπως ψυχολογία, ή αυτές που σχετίζονται με ευεξία και φυσική αγωγή επίσης βρέθηκαν υψηλά και κέντρισαν το ενδιαφέρον. Αντίθετα πτώση σημειώθηκε στις σχολές Πολιτικών Μηχανικών και αρχιτεκτόνων.


sxoles.jpg

Σύμφωνα με την Καθημερινή η τάση για ''σχολές με κύρος'' ενισχύθηκε τα τελευταία χρόνια, βάζοντας τα ''παραδοσιακά'' επαγγέλματα στις πιο περιζήτητες σχολές.

Τέλος στα ίδια επίπεδα φαίνεται να παραμένουν σχολές όπως φαρμακευτική, δημοσιογραφία, φιλολογία και ιστορίας.