Δημοσιεύτηκε η απόφαση.


Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης με Προεδρικό Διάταγμα η απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, σύμφωνα με την οποία ιδρύεται Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. 

Το νέο Τμήμα θα προέλθει από τη συγχώνευση του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής με το Τμήμα Διοίκησης Τεχνολογίας του ιδίου ιδρύματος. Τα πτυχία που έχουν χορηγηθεί από το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, προ της συγχώνευσής του, είναι ισότιμα και αντίστοιχα ως προς κάθε συνέπεια με τα χορηγούμενα από το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής μετά τη συγχώνευσή του, στην εισαγωγική κατεύθυνση Επιστήμη και Τεχνολογία Υπολογιστών. 

Προς τα παραπάνω εξισώνονται και τα πτυχία που χορηγήθηκαν από το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής μετά τη συγχώνευση του, στην κατεύθυνση προχωρημένου εξαμήνου Εφαρμοσμένης Πληροφορική. Τα πτυχία που έχουν χορηγηθεί από το Τμήμα Διοίκησης Τεχνολογίας, προ της συγχώνευσής του, είναι ισότιμα και αντίστοιχα ως προς κάθε συνέπεια με τα χορηγούμενα από το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής μετά τη συγχώνευσή του, στην εισαγωγική κατεύθυνση Πληροφοριακά Συστήματα. 

Προς τα παραπάνω εξισώνονται και τα πτυχία που χορηγήθηκαν από το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής μετά τη συγχώνευσή του, στην κατεύθυνση προχωρημένου εξαμήνου Διοίκησης Τεχνολογίας.  

Πιο αναλυτικά το νέο Τμήμα θα έχει τις ακόλουθες εισαγωγικές κατευθύνσεις: 
i) Επιστήμη και Τεχνολογία Υπολογιστών και  
ii) Πληροφοριακά Συστήματα.