Αυτή η πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιδιώκει να καταστήσει ελκυστικότερη την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση στους ανθρώπους όλων των ηλικιών.


Μετά την επιτυχία της πρώτης και δεύτερης διοργάνωσης, σύμφωνα με το alfavita.gr, η τρίτη εβδομάδα επαγγελματικών δεξιοτήτων θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 9 Νοεμβρίου, με εκατοντάδες εκδηλώσεις και δράσεις ανά χώρα, οι οποίες θα κορυφωθούν στη Βιέννη της Αυστρίας.

Η αντιπροσώπευση της Ελλάδας θα γίνει από την Όλγα Παπακυριακού, μεταπτυχιακή παιδιατρική νοσηλεύτρια με εξειδίκευση στην αιμοδοσία, η οποία επελέγη ως Πρέσβειρα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης για το 2018 (περισσότερα εδώ: https://goo.gl/fW15JQ).

Η Πρέσβειρα δήλωσε πως «η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επαγγελματικών Δεξιοτήτων είναι μια εξέδρα στην οποία αναδεικνύουμε τις σημαντικές δυνατότητες που προσφέρει η Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση και βοηθά τους νέους να κάνουν τη σωστή επιλογή σπουδών που τους ταιριάζει». 

Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Παιδείας διοργανώνει εναρκτήρια εκδήλωση, την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου και ώρα 18:00 στη Σιβιτανίδειο Σχολή Τεχνών & Επαγγελμάτων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιασθεί το πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ», από μαθητές και εκπαιδευτικούς που το υλοποίησαν πιλοτικά το προηγούμενο σχολικό έτος. Επιπλέον, θα παρουσιαστεί ο θεσμός «Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας», από εκπαιδευτικούς, μαθητές και εργοδότες.

prosklisi_epal.jpg