Ποιοι μπορούν να διεκδικήσουν μία από τις «Υποτροφίες Ανδρέας Μεντζελόπουλος»;


Το Πανεπιστήμιο Πατρών χορηγεί υποτροφίες για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές σε φοιτητές και φοιτήτριές του οι οποίοι αντιμετωπίζουν αποδεδειγμένη δυσκολία ανταπόκρισης στις οικονομικές απαιτήσεις των σπουδών τους.

Όπως γράφει το alfavita.gr, οι υποτροφίες φέρουν το όνομα «Υποτροφίες Ανδρέας Μεντζελόπουλος για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πατρών» και χρηματοδοτούνται από την οικογένεια Ανδρέα Μεντζελόπουλου.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για υποτροφία έχουν οι φοιτητές των τμημάτων της Σχολής Θετικών Επιστημών, της Πολυτεχνικής Σχολής και της Σχολής Επιστημών Υγείας, καθώς και των τμημάτων Οικονομικών Επιστημών, Διοίκησης Επιχειρήσεων, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία. Προτεραιότητα δίδεται σε υποψηφίους οι οποίοι κατάγονται από το Νομό Αχαΐας.

Για τη χορήγηση υποτροφίας λαμβάνεται υπόψη κατ’ αρχήν η οικονομική κατάσταση του υποψηφίου και της οικογένειάς του. Επιπλέον, στην επιλογή βαρύνουν οι βαθμοί εισαγωγής του υποψηφίου υποτρόφου στο Πανεπιστήμιο Πατρών και, στην περίπτωση που ο υπότροφος θελήσει να εξακολουθήσει να λαμβάνει την υποτροφία και στα υπόλοιπα έτη των σπουδών του, οι επιδόσεις του στα μαθήματα.

Οι υποτροφίες που είναι διαθέσιμες κατ’ έτος είναι οι εξής:

- Τριάντα για προπτυχιακές σπουδές

- Δύο για σπουδές σε επίπεδο μεταπτυχιακού

- Επτά για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να επικοινωνούν τις εργάσιμες ημέρες και ώρες με τον συντονιστή των Υποτροφιών Μεντζελόπουλος Καθηγητή κ. Βασίλειο Αναστασόπουλο (τηλ. 6975 020196, email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Καταληκτική ημερομηνία: Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018.