Είσαι μαθητής 15-18 ετών; Μέχρι τις 20/11 μπορείς να λάβεις συμμετοχή στο δημοφιλές εκπαιδευτικό πρόγραμμα.


Οι εγγραφές για το δημοφιλές εκπαιδευτικό πρόγραμμα Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece έχουν αρχίσει και θα κρατήσουν μέχρι τις 20/11. Υποβάλλονται ηλεκτρονικά, στην πλατφόρμα sen-programs.senja.gr 

Πρόκειται για ένα βιωματικό πρόγραμμα μαθητικής επιχειρηματικότητας για μαθητές και μαθήτριες Γ’ Γυμνασίου, Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου (15-18 ετών) που φοιτούν σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα, Γενικά Γυμνάσια και Λύκεια, Πειραματικά, Ξενόγλωσσα, Μουσικά, ΕΠΑΛ, Εσπερινά, Σχολεία Ειδικής Αγωγής κ.ά. Υλοποιείται χωρίς κανένα κόστος για τα παιδιά και τα σχολεία, με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Στη διάρκεια μιας σχολικής χρονιάς, μαθητές και μαθήτριες, με την καθοδήγηση του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, δημιουργούν τη δική τους «επιχείρηση» με αληθινά προϊόντα και υπηρεσίες. Οι ομάδες που συμμετέχουν παρουσιάζουν τη δουλειά τους σε μεγάλες εμπορικές εκθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, διαγωνίζονται στην Ελλάδα και την Ευρώπη, εξετάζονται και παίρνουν «πτυχίο» επιχειρηματικότητας, κερδίζουν βραβεία και υποτροφίες.  

Στο περσινό πρόγραμμα, το πρώτο βραβείο πανελλαδικά κατέκτησε η Μαθητική Εικονική Επιχείρηση «Ηelm.e.t.» από τα Εκπαιδευτήρια Mπουγά στην Καλαμάτα με το «έξυπνο κράνος» που δεν επιτρέπει στη μοτοσυκλέτα να ξεκινήσει εάν ο οδηγός δεν έχει φορέσει το κράνος του. Η «Ηelm.e.t.» σημείωσε μεγάλη επιτυχία και στον διαγωνισμό του Junior Achievement Europe που έγινε στο Βελιγράδι, αποσπώντας το βραβείο Best Business Philosophy και κατακτώντας μία θέση ανάμεσα στις 9 Καλύτερες Μαθητικές Εικονικές Επιχειρήσεις στην Ευρώπη.