Μάθε πώς μπορείς να τη διεκδικήσεις.


Είναι συχνό το φαινόμενο του να παραμένει κάποιος άνεργος πτυχιούχος ακόμα και μετά από πολλά χρόνια ακαδημαϊκής, δαπανηρής και εξουθενωτικής πορείας. Ωστόσο, υπάρχει η λύση της απασχόλησης σε δομές εκπαίδευσης ενηλίκων, όπου ένας πτυχιούχος μπορεί να διδάξει το αντικείμενό του σε άλλους ενήλικες, είτε αυτό αφορά στις θετικές επιστήμες, είτε ακόμα και σε κάποια χειρωνακτική ενασχόληση. 

Πώς μπορώ να αξιοποιήσω το πτυχίο μου;

Ο χώρος της Εκπαίδευσης Ενηλίκων προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες εργασίας σε ήδη εργαζόμενους στην εκπαίδευση αλλά και σε νέους εν δυνάμει εκπαιδευτικούς. Κι αυτό γιατί εργαζόμενοι και άνεργοι αναγκαστικά θα στραφούν για την εκπαίδευση-ειδίκευσή τους στις δομές μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπου στο άμεσο μέλλον αναμένεται να παρουσιάσουν σημαντική απορρόφηση εκπαιδευτών. 

man_reading750.jpg

 

Πώς μπορώ να προσληφθώ στις δομές εκπαίδευσης ενηλίκων;

Απαραίτητη προϋπόθεση για να εργαστεί κάποιος ως εκπαιδευτής ενηλίκων είναι να έχει ενταχθεί στο επίσημο μητρώο εκπαιδευτών του ΕΟΠΠΕΠ. 

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του εξ αποστάσεως μοριοδοτούμενου σεμιναρίου έχεις το δικαίωμα να συμμετάσχεις απευθείας στις εξετάσεις του ΕΟΠΠΕΠ (Ν. 4386/16 Άρθρο 67). Εντάσσεσαι στο επίσημο μητρώο εκπαιδευτών του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Στερεάς Ελλάδας και συμμετέχεις σε προκηρύξεις προσλήψεων δομών μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (δες εδώ πώς μπορείς να ενταχθείς). 

Επιπλέον, στις δομές εκπαίδευσης ενηλίκων μοριοδοτούνται οι επιμορφώσεις. Οπότε, παρακολουθώντας μία ή και συνδυασμό από επιμορφώσεις (περισσότερα εδώ), μπορείς αθροιστικά να συγκεντρώσεις περισσότερα μόρια και να διεκδικήσεις θέσεις εργασίας εκπαιδευτικών σε προκηρύξεις που ανακοινώνονται.

Το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Easy Education υλοποιούν σε κύκλους το εξ αποστάσεως μοριοδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ». 

Έναρξη νέου τμήματος: 17/9/2018.

Γίνε εκπαιδευτής ενηλίκων με την επιτυχή ολοκλήρωση των εξετάσεων. Διάλεξε νέο ή και έναν επιπλέον δρόμο σταδιοδρομίας.

Σε ποιους απευθύνεται:

1) Φοιτητές
2) Εκπαιδευτικούς
3) Εν δυνάμει εκπαιδευτικούς
4) Κατόχους οποιουδήποτε πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
5) Λογιστές, Οικονομολόγους
6) Νομικούς 
7) Ψυχολόγους
8) Αρχιτέκτονες, μηχανικούς και συναφή επαγγέλματα
9) Φυσικούς, χημικούς, μαθηματικούς, βιολόγους
10) Τεχνολόγους, Τεχνικούς βοηθούς και ασκούντες συναφή επαγγέλματα
11) Απασχολούμενους στην παροχή υπηρεσιών
12) Ειδικευμένους Γεωργούς, Κτηνοτρόφους, Δασοκόμους και Αλιείς (3ετή επαγγελματική ή/και διδακτική πείρα συναφή με την επαγγελματική δραστηριότητα)
13) Ειδικευμένους τεχνίτες (3ετή επαγγελματική ή/και διδακτική πείρα συναφή με την επαγ/κή δραστηριότητα)
14) Σε όσους θέλουν να αποκτήσουν επιπλέον μοριοδότηση για την ένταξη τους στο εκπαιδευτικό δυναμικό φορέων μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε κλικ εδώ.

Για να δηλώσεις συμμετοχή στο πρόγραμμα κάνε κλικ εδώ.

Πληροφορίες: www.diaviou-teiste.gr, Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τηλ. (10:00π.μ. - 16:00 μ.μ.): 210 3003913.

logo.jpg