Η ομάδα τους, iCry2Talk, κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον Παγκόσμιο Τελικό του διαγωνισμού της Microsoft «Imagine Cup 2018».


Μια πολύ μεγάλη επιτυχία κατέγραψε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Η Ομάδα iCry2Talk του Εργαστηρίου Επεξεργασίας Σήματος και Βιοϊατρικής Τεχνολογίας του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΤΗΜΜΥ) του ΑΠΘ, υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Λεόντιου Χατζηλεοντιάδη, κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον Παγκόσμιο Τελικό του διαγωνισμού της Microsoft «Imagine Cup 2018», που έγινε στο Σιάτλ των ΗΠΑ.

Στον διαγωνισμό συμμετείχε με την καινοτόμα εφαρμογή iCry2Talk, που χρησιμοποιεί τεχνικές βαθιάς μηχανικής μάθησης (Deep Machine Learning) για να «μεταφράσει» το κλάμα του μωρού σε λόγο, απεικονίζοντας το αποτέλεσμα σε μορφή κειμένου, εικόνας και φωνής!

Η εφαρμογή θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τους νέους και άπειρους γονείς, που θα έχουν στη διάθεσή τους ένα αντικειμενικό εργαλείο για την αναγνώριση της αιτίας του κλάματος του μωρού και δεν θα βασίζονται αποκλειστικά στο ένστικτο και τη διαίσθησή τους, επιτυγχάνοντας έτσι να του παράσχουν άμεση και την κατάλληλη φροντίδα για τις ανάγκες του.

Η Ομάδα iCry2Talk αποτελείται από τους προπτυχιακούς φοιτητές Ανδρέα Λουτζίδη, Αναστασία Ντράχα και Ιάσονα Χατζηκώστα και τον Καθηγητή Λεόντιο Χατζηλεοντιάδη. 

Το Imagine Cup αποτελεί τα τελευταία 16 χρόνια τον μεγαλύτερο διαγωνισμό φοιτητικής καινοτομίας, καθώς ενθαρρύνει χιλιάδες φοιτητές από όλο τον κόσμο να συνεργαστούν και να αξιοποιήσουν τις γνώσεις τους, με σκοπό να δημιουργήσουν τις δικές τους καινοτομίες.

Φέτος την πρώτη θέση παγκοσμίως κατέκτησε η Ομάδα SmartArm από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου του Οντάριο, ενώ την τρίτη η Ομάδα Mediated Ear από το Πανεπιστήμιο του Τόκιο.

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό εδώ και για την εφαρμογή εδώ.