Σκίζει διεθνώς η ομάδα φοιτητών που κατασκευάζει ένα πλήρως λειτουργικό μονοθέσιο τύπου Formula.


Η Centaurus Racing Team του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μια ομάδα φοιτητών που στόχο έχει τη μελέτη, το σχεδιασμό και τη κατασκευή ενός πλήρως λειτουργικού μονοθέσιου τύπου Formula, κατέκτησε τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη ανάμεσα σε 35 ομάδες από όλο τον κόσμο στον 20o διαγωνισμό Formula Student UK, στην πίστα του Silverstone, που έγινε στις 11-17 Ιουλίου.

Η ομάδα μοίρασε το σχεδιασμό και την κατασκευή του οχήματός της, που ονόμασε Αμφίονα, σε δύο φάσεις, δίνοντας μεγάλο βάρος στη βελτίωση του μονοθέσιου μέσω της μελέτης και της εξασφάλισης εκτεταμένου χρόνου δοκιμών. Στη διάρκεια της πρώτης περιόδου, που μόλις ολοκληρώθηκε (2017-18), έλαβε μέρος σε Class 2 διαγωνισμό (συμμετοχή με μερικώς κατασκευασμένο μονοθέσιο και ολοκληρωμένα σχέδια). Ακολουθεί η δεύτερη περίοδος (2018-19), με τη συμμετοχή της σε Class 1 διαγωνισμό με πλήρως κατασκευασμένο μονοθέσιο.  

Επόμενος σταθμός της ομάδας είναι το 10ο Pick Patras, μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στην Ελλάδα. Παρακολούθησε μέχρι τότε κάθε βήμα της προετοιμασίας της για το διαγωνισμό του επόμενου καλοκαιριού, καθώς και τη συμμετοχή της σε events σε όλη την Ελλάδα, μέσα από το Facebook (Centaurus Racing Team) και το Instagram (@centaurus_racing_team)