Έξι Έλληνες 18-35 ετών μπορούν να διεκδικήσουν μέχρι 22/7 μια συμμετοχή στο πρόγραμμα LANDXCAPES.


Ο διεθνής οργανισμός bjcem – Biennale νέων δημιουργών Ευρώπης και Μεσογείου και η Περιφέρεια της Puglia οργανώνουν και υλοποιούν το ειδικό πρόγραμμα LANDXCAPES, το οποίο αφιερώνεται στις δραματικές αλλαγές που υπέστη η περιοχή εξαιτίας της επιδημίας που ενέσκηψε με το βακτήριο Xylella fastidiosa που έχει προσβάλει ολόκληρες φυτείες ελιάς.

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε στη μορφή καλλιτεχνικών residencies που στοχεύουν στην παραγωγή έργων τέχνης που ανήκουν σε διαφορετικούς τομείς (παράσταση, αφήγηση, σχέδιο, video/φωτογραφία, δημόσια τέχνη/ τέχνη τοπίου, ζωγραφική /γλυπτική) και θα πραγματοποιηθεί μέσα σε ένα αγροτικό περιβάλλον των περιοχών που επλήγησαν. Το πρόγραμμα προβλέπει τη δημιουργία 6 δεκαμελών ομάδων καλλιτεχνών που  θα συντονίζονται αντίστοιχα από 6 εξειδικευμένους επιμελητές για κάθε τομέα τέχνης.

Το πρόγραμμα θα κλείσει με δημόσια εκδήλωση που θα φιλοξενηθεί από το Μουσείο Sigismondo Castromediano του Lecce.
  
Η πρόσκληση απευθύνεται σε καλλιτέχνες ηλικίας 18-35 ετών.

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων θα συμμετέχει στο πρόγραμμα LANDXCAPES με έξι, κατά ανώτατο όριο, νέους καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα.

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης θα καλύψει το κόστος μετακίνησης των καλλιτεχνών που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας. Οι διοργανωτές θα καλύψουν το κόστος φιλοξενίας από τις 7 έως τις 19 Οκτωβρίου 2018 σε αγροτόσπιτα εντός των 6 θεματικών πάρκων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. 

Τα κριτήρια, οι προϋποθέσεις συμμετοχής, το έντυπο αίτησης και τα συνημμένα δικαιολογητικά που απαιτούνται διατίθενται στον ιστότοπο του Διεθνούς Οργανισμού BJCEM: www.bjcem.org/landxcapes

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 22/7, 21.00 ώρα Ελλάδας.

Αιτήσεις υποβάλλονται μόνο σε ηλεκτρονική μορφή στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με απαραίτητη κοινοποίηση στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.