Θα δοθούν σε νέους 18-32 ετών.


Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τις 100 υποτροφίες του προγράμματος Ministry for Tomorrow του Greek Economic Forum.

Μέσω του προγράμματος θα υποστηριχθούν νέοι Έλληνες οι οποίοι συμμετέχοντας σε executive leadership προγράμματα στα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου θα έχουν την ευκαιρία να χαράξουν νέους δρόμους ώστε να δουν τα όνειρά τους να γίνονται πραγματικότητα.

Στόχος του Greek Economic Forum, να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο για την ελληνική κοινωνία, δημιουργώντας τους ηγέτες του αύριο, μέσα από δράσεις επικεντρωμένες στους ακόλουθους τομείς:

Αειφόρος τουρισμός

Πρωτογενής τομέας και Γεωργία ακριβείας

Νέες τεχνολογίες

Καινοτόμος επιχειρηματικότητα

Δημόσια υγεία

Ηγεσία

Ανθρώπινα δικαιώματα.

Προφίλ Υποψηφίων

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι μεταξύ 18 έως 32 ετών, απόφοιτοι ή φοιτητές πανεπιστημίου (προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί), καθώς και υποψήφιοι διδάκτορες, ερευνητές σε γνωστικά αντικείμενα με συνάφεια προς τους τομείς που περιγράφονται παραπάνω και με πλήρη λειτουργική γνώση και χρήση της αγγλικής γλώσσας.

Διαδικασία Υποβολής

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν ηλεκτρονικά:

• Ένα σύντομο και συνεκτικό βιογραφικό 

• Φωτογραφία 4x5 εκ.

• Ένα κείμενο έως 500 λέξεις, που να περιγράφει την πρόταση τους για έναν από τους τομείς δράσης που αναφέρονται παραπάνω, καθώς και τον τρόπο προσέγγισης/υλοποίησης αυτής.

Αξιολόγηση

Οι 100 υποψήφιοι που θα επιλεγούν από την επιτροπή που έχει συσταθεί για το σκοπό αυτό θα ανακοινωθούν μετά από 30 ημέρες, και θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στα executive προγράμματα που θα προτείνει το Forum, ανάλογα με το επιστημονικό πεδίο της πρότασής τους. Η υποτροφία περιλαμβάνει όλα τα απαιτούμενα έξοδα συμμετοχής των υποψηφίων.

Η προθεσμία για τις αιτήσεις είναι η 12η Απριλίου 2018.

Για την υποβολή αιτήσεων απαραίτητη είναι η αποστολή των απαραίτητων εγγράφων στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.