Νέες δυνατότητες ανοίγονται για τους φοιτητές του.


Μνημόνιο συνεργασίας με το George Washington University σύνηψε στις 7 Φεβρουαρίου 2018 το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, σύμφωνα με το alfavita.gr. Η εν λόγω συμφωνία έθεσε τις βάσεις για ενίσχυση της ακαδημαϊκής, εκπαιδευτικής και ερευνητικής συνεργασίας μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων.

Στο πλαίσιο της εν λόγω επίσκεψης στις Η.Π.Α. φοιτητές και φοιτήτριες των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ενέργεια: Στρατηγική, Δίκαιο και Οικονομία», «Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές», «Δίκαιο και Οικονομία» είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν επισκέψεις και συναντήσεις με ακαδημαϊκούς, οικονομικούς, κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς μεταξύ των οποίων: την Παγκόσμια Τράπεζα (World Bank), το Υπουργείο Εξωτερικών των Η.Π.Α (US Department of State) και την έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον (ΙMF) - όπου συναντήθηκαν με τον εκπρόσωπό του, Mr. Gerry Rice.

«H εν λόγω δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης στρατηγικής διεθνοποίησης του Πανεπιστήμιου Πειραιώς. Στόχος μας είναι η διεθνής δικτύωση, η προβολή του ερευνητικού μας έργου και των επιστημονικών μας επιτευγμάτων διεθνώς, η ανταλλαγή φοιτητών και διδακτικού προσωπικού σε διεθνές επίπεδο, η προσέλκυση διακεκριμένων επιστημόνων, η συνεπίβλεψη διδακτορικών διατριβών», δήλωσε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς Καθ. κ. Κόττιος Άγγελος.