Την Παρασκευή 15/12, μη χάσεις την 4η ενότητα του Get into Games, αφιερωμένη στο gaming και την επιχειρηματικότητα. Αυτές είναι όλες οι λεπτομέρειες που θα χρειαστείς.


Premium ή freemium; Mobile ή κονσόλα; Πνευματικά δικαιώματα ή πατέντα; Είσαι επαγγελματίας στο χώρο του gaming; Let the game begin!

Στις 15/12, στο Innovathens powered by Samsung, τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, το Gig-ignite, η 4η –last but not least– ενότητα του Get into Games, αφιερωμένη στο gaming και την επιχειρηματικότητα, σε περιμένει να τη διαμορφώσεις με τις δικές σου ερωτήσεις.

Σε αυτό το event Θα βρεθούν ομιλητές-experts από τους χώρους του gaming, των επιχειρήσεων, του marketing και όχι μόνο: η Μαίριλυ Μητροπούλου από την Google, η Ρένια Παπαθανασίου από τη ViRA, ο Πρόδρομος Τσιαβός και ο Ηρακλής Παπαθεοδώρου από το Τμήμα Ψηφιακής Ανάπτυξης της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Επιπλέον, αποκλειστικά για το GiG-ignite έρχεται στην Ελλάδα ο καταξιωμένος Δανός strategic consultant Christian Fonnesbech! 

Πώς χρηματοδοτώ ένα video game; Ποιους κινδύνους και ποιες δεσμεύσεις κρύβει το funding; Πώς κατοχυρώνω την ιδέα μου; Ποιο είναι το target group στο οποίο απευθύνεται το παιχνίδι μου; Πώς το κάνω featured στο Play Store; Πώς επιλέγω το πιο κατάλληλο κανάλι για να το προωθήσω;

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις frequently asked questions που σίγουρα σε έχουν απασχολήσει ή σε απασχολούν αν είσαι επαγγελματίας των games, designer ή developer και θέλεις να προωθήσεις το παιχνίδι σου στην αγορά. Στο Innovathens θα λύσεις όλες σου τις απορίες.

Παράλληλα με τις ομιλίες, θα πραγματοποιείται Q&A με τους ομιλητές. Ρώτα τον Christian, τη Μαίριλυ, τη Ρένια, τον Πρόδρομο και τον Ηρακλή εδώ.

Πρόγραμμα (17.00-21.00)

«Figuring out investors, publishers and partners», Christian Fonnesbech
Όλοι χρειαζόμαστε χρήματα, αλλά ξέρουμε τι πραγματικά αναζητά ένας επενδυτής, ένας εκδότης, ένας συνεργάτης; Ο καταξιωμένος Δανός strategic consultant έρχεται να μας περιγράψει όλα όσα βλέπει να επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά ανάμεσα στους developers και τους investors, αλλά και να μας μιλήσει για τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προσελκύσουμε χρηματοδότηση βελτιώνοντας την επιχείρησή μας και το παιχνίδι μας.

«Smarter Growth, Powered by Google's Machine Learning», Μαίριλυ Μητροπούλου
Το Game Industry αλλάζει διαρκώς με την εξέλιξη της τεχνολογίας, οι απαιτήσεις των παικτών αυξάνονται και οι marketers καλούνται καθημερινά να βρουν νέους τρόπους να προσεγγίσουν και να εμπλέξουν high-value χρήστες. Η Μαίριλυ Μητροπούλου φέρνει στο Innovathens περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας της Google στη μηχανική μάθηση και μας καλεί να συνδυάσουμε τα data και την τεχνολογία για να αναπτύξουμε την εταιρεία και τα παιχνίδια μας.

«IPRGames: Ιστορίες παραλογισμού, επιχειρηματικότητας και ελπίδας από το Game Industry στην Ελλάδα», Ρένια Παπαθανασίου, Πρόδρομος Τσιαβός & Ηρακλής Παπαθεοδώρου
Τι θα πει να είσαι εντρεπρενέρ στην Ελλάδα του 2017; Υπάρχει Game Industry στην Ελλάδα ή πρόκειται για μια απλή συνωνυμία; Να πατεντάρουμε ή όχι; Πώς στήνεις μια εταιρεία και τι πρέπει να προσέξεις για να μην κολλήσεις τίποτε; Ο δικηγόρος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου; Ποιος είναι ο δεκάλογος της προστασίας της διανοητικής ιδιοκτησίας και πώς δε θα χάσεις όλους σου τους φίλους τηρώντας τον; Σε πόσα hackathons και game jams έχεις κάνει τάμα να πας φέτος; Τι κοινό έχουν το ΕΣΠΑ και οι Sex pistols; Αυτές και άλλες καθημερινές ιστορίες παραλογισμού, διανοητικής ιδιοκτησίας και ελπίδας θα προσπαθήσουν να συζητήσουν και να αναλύσουν οι Πρόδρομος Τσιαβός, Ηρακλής Παπαθεοδώρου και Ρένια Παπαθανασίου.

*Μετά τις ομιλίες, θα ακολουθήσει παρουσίαση των πρωτοβουλιών του ΣΕΚΕΕ για την ενίσχυση του Game Industry στην Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

poster750.jpg