Εθελοντική προσφορά φοιτητών Ιατρικής στους Γιατρούς του Κόσμου

Σπουδαστές του ΑΠΘ προσφέρουν εθελοντικά στο πολυϊατρείο της οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη.

Κείμενο: Γεωργία Καρκάνη

40 φοιτητές του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ στελεχώνουν και προσφέρουν βοήθεια στο Κοινωνικό Πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του προγράμματος «Νέοι Γιατροί Κατέχουν τα Ηνία-Νίκη 2017».

Στόχος του προγράμματος είναι να παράσχουν οι φοιτητές υποστηρικτικό έργο στους εθελοντές γιατρούς και παράλληλα να βελτιώσουν τις δικές τους ιατρικές γνώσεις και ικανότητες. Επιπλέον, μέσα από την εθελοντική δράση ικανοποιούν το αίσθημα κοινωνικής προσφοράς απέναντι σε ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη. 

Στο Κοινωνικό Πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου εξετάζονται καθημερινά εκατοντάδες άποροι και ανασφάλιστοι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης αλλά και πρόσφυγες. Οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να ασκηθούν δίπλα σε έμπειρους κλινικούς γιατρούς, σε ειδικότητες όπως η Παθολογία, η Χειρουργική, η Παιδιατρική, η Καρδιολογία, η Γυναικολογία κ.ά. 

Η δράση πραγματοποιείται για έκτη συνεχή χρονιά με την υποστήριξη της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (Παράρτημα Θεσσαλονίκης), με έδρα το ΑΠΘ, και θα ολοκληρωθεί στις 8 Δεκεμβρίου 2017, με τη συμπλήρωση συνολικά 220 ωρών εθελοντικής προσφοράς.