Τι προβλέπει νέα απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.


Νέα απόφαση για τις εξετάσεις απόκτησης του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Διάβασε λοιπόν σύμφωνα με το alfavita.gr πώς θα υποβάλεις αίτηση για συμμετοχή στις εξετάσεις και πότε θα γίνει φέτος η β’ εξεταστική περίοδος.

Εξετάσεις και πιστοποίηση

Οι εξετάσεις για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας (ΚΠΓ) διενεργούνται δύο φορές το χρόνο. Η Α ́ εξεταστική περίοδος λαμβάνει χώρα το Μάιο και η Β ́ εξεταστική περίοδος το Νοέμβριο. Ειδικά για το έτος 2017 η Β’ εξεταστική περίοδος θα διενεργηθεί το Δεκέμβριο.

Δικαιολογητικά

1. Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις για την απόκτηση του ΚΠΓ υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση η οποία αναρτάται στην οικεία ιστοσελίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ.. Οι ενδιαφερόμενοι συμπληρώνουν όλα τα στοιχεία που ζητούνται και υποβάλλουν στην οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εντός των ημερομηνιών που έχουν ανακοινωθεί, αυτοπροσώπως ή αν είναι ανήλικοι μέσω του κηδεμόνα τους ή μέσω νόμιμα εξουσιοδοτημένου προσώπου, την αίτησή τους με τα παρακάτω δικαιολογητικά:

α) Τον κωδικό υποψηφίου που αναφέρεται στην προσωρινή ηλεκτρονική αίτηση ή εκτυπωμένη την προσωρινή ηλεκτρονική αίτηση αυτή.

β) Απόδειξη πληρωμής παραβόλου.

γ) Φωτοτυπία ταυτότητας ή άλλου νόμιμου εγγράφου ταυτοπροσωπίας.

2. Σε περίπτωση που μετά από την ολοκλήρωση της οριστικοποίησης ο υποψήφιος διαπιστώσει ότι έχει συμπληρώσει εσφαλμένως στοιχεία ή προτιμήσεις εξεταζόμενης γλώσσας ή επιπέδου, οφείλει να υποβάλει σχετική αίτηση διόρθωσης στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μέχρι την ημερομηνία λήξης υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων.

3. Η αίτηση για συμμετοχή σε περισσότερες από μία γλώσσες ή σε περισσότερα από ένα επίπεδα στην ίδια εξεταστική περίοδο γίνεται με ευθύνη του υποψηφίου, καθώς είναι πιθανόν από το πρόγραμμα των εξετάσεων να μην προκύπτει τέτοια δυνατότητα.

Δες εδώ όλη τη νέα απόφαση