Τι προβλέπει νέα ρύθμιση του Υπουργείου Παιδείας που λειτουργεί αναδρομικά.


Λιγότεροι φοιτητές μπορούν πλέον να διεκδικήσουν το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα των 1.000 ευρώ ετησίως για το ακαδημαϊκό έτος 2016-17, καθώς νέοι περιοριστικοί όροι που τίθενται από το Υπουργείο Παιδείας ισχύουν και αναδρομικά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με νέα απόφαση η ελάχιστη διάρκεια μίσθωσης για τη χορήγησή του θα πρέπει να είναι 6 μήνες, ενώ μέχρι πέρυσι ήταν 2 μήνες. Έτσι, κάποιος φοιτητής που, για παράδειγμα, έκανε μικρότερης διάρκειας συμβόλαιο ενοικίασης επειδή περίμενε να πάρει μετεγγραφή, αυτομάτως χάνει το στεγαστικό επίδομα.

Κατά τα άλλα, δικαιούχοι παραμένουν οι φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από το πατρικό τους και καθώς δεν διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία στην πόλη των σπουδών τους αναγκάζονται να νοικιάζουν σπίτι. Χορηγείται μόνο για τον ελάχιστο χρόνο σπουδών της σχολής (π.χ. 4 έτη για τη Νομική, 6 έτη για την Ιατρική) και εξαρτάται από οικονομικά κριτήρια (οικογενειακό εισόδημα) αλλά και ακαδημαϊκά, καθώς από το δεύτερο έτος και μετά ο φοιτητής πρέπει να έχει περάσει τουλάχιστον στα μισά μαθήματα.

Οι αιτήσεις για το στεγαστικό επίδομα του 2016-17 θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά εδώ, έως 20/10, με το όνομα χρήστη και τον κωδικό του TAXISnet.