Ποιοι τις δικαιούνται και πώς θα τις διεκδικήσεις.


Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση προκήρυξε 25 υποτροφίες για πρωτοετείς φοιτητές, οι οποίες αφορούν το ακαδημαϊκό έτος 2017-18. 

Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι συγκεντρώνουν τις εξής προϋποθέσεις:

-Εγγράφονται για πρώτη φορά σε δημόσια Πανεπιστήμια ή Τ.Ε.Ι. της Ελλάδας μετά τη διαδικασία Πανελλαδικών Εξετάσεων του Μαΐου-Ιουνίου 2017. 

-Το τμήμα στο οποίο εγγράφονται είναι σε άλλο τόπο από τον τόπο του εκπαιδευτηρίου μέσης εκπαίδευσης από όπου αποφοίτησαν και του τόπου μόνιμης κατοικίας της οικογένειάς τους. 

-Έχουν συγκεντρώσει στις πανελλαδικές εξετάσεις τουλάχιστον δεκαεπτά χιλιάδες μόρια (17.000) χωρίς τα ειδικά μαθήματα. 

-Το ετήσιο συνολικό δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα για το φορολογικό έτος 2016 δεν ξεπερνά το ποσό των 20.000 ευρώ.

-Δεν λαμβάνουν άλλη υποτροφία, βραβείο ή άλλη χρηματική βοήθεια από οποιονδήποτε φορέα. 

Οι αιτήσεις θα γίνουν ηλεκτρονικά και πρέπει να περιλαμβάνουν ψηφιοποιημένα τα εξής δικαιολογητικά: 

-Απολυτήριο από το λύκειο αποφοίτησης. 

-Βεβαίωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του έτους 2017.

 -Αποδεικτικό εγγραφής από τη σχολή στην οποία έχουν εισαχθεί. 

-Εκκαθαριστικά σημειώματα φορολογίας εισοδήματος για τα φορολογικά έτη 2016 και 2015 των γονέων τους, ή και τα προσωπικά του υποψηφίου, εφόσον υπάρχουν. 

-Εκκαθαριστικά σημειώματα ΕΝΦΙΑ 2017 του υποψήφιου και των γονέων του. 

-Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. 

-Βεβαίωση αναβολής στράτευσης (σε περίπτωση που δεν έχει κληθεί ο υποψήφιος, θα πρέπει να υποβληθεί σχετική υπεύθυνη δήλωση). 

-Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας. 

-Σε περίπτωση που οι υποψήφιοι πρόκειται να αιτηθούν μετεγγραφή σε άλλο Πανεπιστήμιο ή Τ.Ε.Ι., υπεύθυνη δήλωση όπου θα αναφέρουν το τμήμα και το ίδρυμα. 

-Οποιοδήποτε έγγραφο αποδεικνύει την ύπαρξη κοινωνικών κριτηρίων (πολυτεκνία, απώλεια γονέα, μονογονεϊκή οικογένεια κ.λπ.). 

Αν υπάρχουν και έγγραφα που σχετίζονται με θέματα υγείας, αυτά δεν θα υποβληθούν ηλεκτρονικά αλλά θα σταλούν ταχυδρομικά. 

Η υποτροφία διαρκεί για όλα τα χρόνια των σπουδών σύμφωνα με τον κανονισμό του εκάστοτε τμήματος και δεν μπορεί να ξεπερνά ετησίως τα 3.200 ευρώ.

Η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων γίνεται στο www.latsis-scholarships.gr. Η προθεσμία λήγει στις 5/10 στις 14.00, ενώ τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τέλη Νοεμβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες: τηλ. 210 6282888, email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.