Στην εκδήλωση του Reload Greece, Dragon’s Den Pitch, που έγινε στο εικονικό κτίριο Shard του Λονδίνου στις 6/7, ανακοινώθηκαν οι νεοφυείς επιχειρήσεις που διακρίθηκαν.


Δέκα νεοφυείς επιχειρήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα παρουσίασαν τα επιχειρηματικά τους σχέδια σε επενδυτές και ένα διεθνές ακροατήριο στο Λονδίνο στην εκδήλωση του Reload Greece “RG Challenge17 Dragons’ Den final pitch”. 

Η ομάδα που αναδείχθηκε σε νικήτρια είναι η Workathlon, μια Saas πλατφόρμα που λειτουργεί ως η νέα λύση για τις προσλήψεις σε ξενοδοχεία, ενσωματώνοντας και συνδυάζοντας τεχνολογίες για τις προσλήψεις με την τεχνογνωσία του κλάδου. 

Η νεοφυής αυτή επιχείρηση κέρδισε το χρηματικό έπαθλο των £5,000 (προσφορά της εταιρείας Charge Ventures), δωρεάν πακέτο νομικών συμβουλών και καθοδήγησης (προσφορά της νομικής εταιρείας Keystone Law), ένα booster pack από την Qapitol QA, μια στρατηγική συνεδρίαση και πιστώσεις στο Cloud αξίας £10k (προσφορά της IBM), καθώς και δωρεάν υποστήριξη από την crowdfunding πλατφόρμα των Seedrs για τη διεξαγωγή μιας καμπάνιας. 

Το ακροατήριο επέλεξε το Pushme ως καλύτερη ομάδα για το βραβείο του Ακροατηρίου. Η συγκεκριμένη τεχνολογία παρέχει ηλεκτρική ενέργεια στους στόλους ποδηλάτων των επιχειρήσεων delivery, μέσα από μια συσκευή plug & play η οποία μετατρέπει οποιοδήποτε ποδήλατο σε ηλεκτρικό σε δευτερόλεπτα και ένα δίκτυο μπαταριών pick-and-go που παρέχει άπειρο εύρος χωρίς διακοπή λειτουργίας.

Το RG Challenge, το 9ήμερο εντατικό πρόγραμμα –επιταχυντής του εκπαιδευτικού φιλανθρωπικού οργανισμού Reload Greece, διεξάχθηκε στο London Business School από τις 28/6 έως τις 7/7. Οι μέντορές του προέρχονται από  κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα και εταιρείες όπως η IBM, η Santander, η Microsoft, η Unilever και η PWC.