Με σύνθημα From Camp to Campus, η αμερικανική πρεσβεία τους δίνει την ευκαιρία των σπουδών σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.


Στο περσινό Hack The Camp, έναν δημιουργικό μαραθώνιο για να βρεθούν λύσεις στις προκλήσεις που εγείρει το προσφυγικό ζήτημα στην Ελλάδα, μια νεαρή πρόσφυγας από τη Συρία, η οποία φοιτούσε στο Οικονομικό τμήμα του πανεπιστημίου της Δαμασκού, μίλησε με πάθος για την επιθυμία της να συνεχίσει τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο. 

Τώρα η επιθυμία της μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Γιατί η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα προσφέρει 100 υποτροφίες σε νεαρούς πρόσφυγες στην Αθήνα και ακόμη 100 στη Θεσσαλονίκη για την ακαδημαϊκή σεζόν 2017-18 σε συνεργασία με τα κολέγια Deree-Αμερικανικό Κολλέγιο Αθηνών, Anatolia College-Αμερικανικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης και Perrotis College-Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης.

Στόχος του προγράμματος υποτροφιών είναι να δώσει την ευκαιρία σε φοιτητές να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, εξοπλίζοντάς τους με γνώσεις, δεξιότητες και ακαδημαϊκούς τίτλους που θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν στην Ελλάδα και σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα ως εφόδια για ένα καλύτερο μέλλον. 

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι στις 30/8. Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις εδώ