Μεταξύ των 4 καλύτερων φοιτητών της διάσημης αρχιτεκτονικής σχολής του Λονδίνου η Μαρίντια Καφετζοπούλου και ο Παναγιώτης Δεμίρης.


Με την σημαντική τιμή της συμμετοχής στο 5ετές πρόγραμμα, το AA Honours Awards, τιμήθηκαν ο Παναγιώτης Δεμίρης και η Μαρίντια Καφετζοπούλου, ενώ ήταν επίσης υποψήφιοι για το Young Talent Architecture Award του ιδρύματος Fundació Mies van der Rohe και για το Αργυρό μετάλλιο του Royal Institute of British Architects.

Οι δύο Έλληνες φοιτητές διακρίθηκαν και βρέθηκαν στην κορυφαία τετράδα των φοιτητών της αρχιτεκτονικής σχολής Architectural Association School of Architecture του Λονδίνο, της παλαιότερης ανεξάρτητης σχολής Αρχιτεκτονικής στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Γνωστή και ως ΑΑ, η σχολή είναι μία από τις πιο φημισμένες και ανταγωνιστικές σχολές στον κόσμο, με κεντρική θέση στις παγκόσμιες συζητήσεις και εξελίξεις στο σύγχρονο αρχιτεκτονικό πολιτισμό.

Η εργασία της Μαρίντιας Καφετζοπούλου που την έφερε τη διάκριση είναι ένα μανιφέστο για τη συνοχή των θραυσμάτων του πολεοδομικού ιστού μέσω ενός αρχιτεκτονικού «Cadavre Exquis».

maridiakafetzopoulou.jpg

 

εργασία του Παναγιώτη Δεμίρη συλλαμβάνει τον κόλπο του Αργοσαρωνικού ως ένα αμφιθέατρο και τον ανασχηματίζει μέσω μιας παράστασης επιστροφής της γης στο νερό.
demiris.jpg