Παρέμεινε στο top 200 της Ευρώπης. Που κατατάσσονται άλλα 5 ελληνικά Πανεπιστήμια


Στα καλύτερα Πανεπιστήμια της Ευρώπης και του κόσμου κατέταξε το Πανεπιστήμιο Κρήτης ο διεθνής οργανισμός κατάταξης πανεπιστημίων Times Higher Education (THE).

Στην έρευνα συμμετείχαν συνολικά 980 Πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο, με περίπου 400 ευρωπαϊκά και για την εκπόνηση της κατάταξης χρησιμοποιήθηκαν δεδομένα για τη διδασκαλία, την απήχηση της έρευνας και των ερευνητικών αποτελεσμάτων, τη μεταφορά τεχνογνωσίας και τη διεθνή τους παρουσία. 

Συγκεκριμένα, το Πανεπιστήμιο Κρήτης παρέμεινε στις θέσεις 171-180 στην ευρωπαϊκή κατάταξη και μέχρι σήμερα είναι το μοναδικό Πανεπιστήμιο της Ελλάδας που περιλαμβάνεται στο top 200, ενώ στην παγκόσμια κατάταξη είναι στις θέσεις 301-350. 

Στην κατάταξη περιλαμβάνονται άλλα 5 ελληνικά ιδρύματα, με το Αριστοτέλειο να βρίσκεται αρκετά ψηλά και συγκεκριμένα στις θέσεις 201-250 πανευρωπαϊκά και 401-500 παγκοσμίως. Ακολουθεί το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Καποδιστριακό, τα οποία συμπεριλαμβάνονται στις θέσεις 251-300 πανευρωπαϊκά και 501-600 παγκοσμίως. Τέλος, το Πανεπιστήμιο Πατρών κατατάσσεται στις θέσεις 301+ στην Ευρώπη και 601-800 στον κόσμο. 

Σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξη της THE, το καλύτερο Πανεπιστήμιο είναι της Οξφόρδης (University of Oxford), ενώ στη δεύτερη θέση είναι το California Institute of Technology. Στην τρίτη θέση είναι το Stanford, στην τέταρτη το Πανεπιστήμιο του Cambridge στη Μεγάλη Βρετανία και στην πέμπτη το ΜΙΤ (Massachusetts Institute of Technology).
Στην ευρωπαϊκή κατάταξη στην πρώτη θέση είναι και πάλη το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και ακολουθούν το Cambridge, το Imperial College London, το ETH Zurich - Swiss Federal Institute of Technology Zurich της Ελβετίας και το University College London (UCL).