Το Erasmus+ γίνεται 30 χρονών και το γιορτάζει με ένα νέο app.


Πιο εύκολη σχεδιάζει να κάνει την εμπειρία του Erasmus+ το νέο app που παρουσίασε η Κομισιόν για φοιτητές και σπουδαστές που παίρνουν ή θέλουν να πάρουν μέρος στο πρόγραμμα ανταλλαγής. 

Η εφαρμογή είναι επετειακή αφού φέτος το Erasmus γίνεται 30 χρονών, με σχεδόν 9 εκατομμύρια σπουδαστές να έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών μεταξύ χωρών. 

Μέσω του νέου app θα μπορείς να γνωρίζεις τα πάντα σχετικά με την παραμονή σου σε μία άλλη χώρα, από πριν, στη διάρκεια και μετά το ταξίδι σου εκεί, να υπογράφεις διαδικτυακά τις συμβάσεις για τις σπουδές σου, να μαθαίνεις για την πόλη προορισμού σου, να σε βοηθούν και να βοηθάς και εσύ να ενταχθούν οι γοιτητές στην τοπική κοινότητα, και πολλά άλλα!

30yearserasmusbanner.jpgΑκόμα, θα μπορείς να μαθαίνεις ή να εξασκείσαι στην γλώσσα της χώρας προορισμού σου, μέσα από μία ειδική πλατφόρμα του Erasmus+, που προσφέρει γλωσσικά μαθήματα διαδικτυακά και διαδραστική καθοδήγηση.

Ήδη είναι διαθέσιμη η πρώτη έκδοση της εφαρμογής για Android και iOS, ενώ θα γίνονται συνέχεια επικαιροποιήσεις για να καλυφθούν όλοι οι συμμετέχοντες στο Erasmus+. 

To Erasmus ξεκίνησε το 1987 με τη συμμετοχή 11 χωρών και 3.200 φοιτητών και από τότε 9 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν την ευκαιρία να σπουδάσουν, να καταρτιστούν, να εργαστούν εθελοντικά και να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία στο εξωτερικό. Το 2014, με τη δημιουργία του Erasmus+, όλα τα πεδία του προγράμματος ενσωματώθηκαν σε ένα ενιαίο πλαίσιο της ΕΕ. 

Μέσα σε λιγότερο από 3 χρόνια, πάνω από 2 εκατομμύρια φοιτητές έζησαν την εμπειρία του Erasmus+, ενώ πλέον στο πρόγραμμα συμμετέχουν 33 χώρες, δηλαδή εκτός από τις 28 χώρες-μέλη της ΕΕ, η Τουρκία, το Λιχτενστάιν, η Νορβηγία η Ισλανδία και η ΠΓΔΜ.