«Δίδακτρα τέλος» υποσχέθηκε ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν λίγο πριν τις βρετανικές εκλογές. 


«Θα διαγράψουμε τα δίδακτρα και θα εξασφαλίσουμε ότι τα Πανεπιστήμια θα έχουν τα έσοδα που χρειάζονται για να συνεχίσουν να παρέχουν παιδεία διεθνών προδιαγραφών» υποσχέθηκε ο Τζέρεμι Κόρμπιν σε μία εξαγγελία που μπορεί να χαρακτηριστεί το λιγότερο εντυπωσιακή. 

Την ώρα που η Βρετανία ψάχνει ακόμα να βρει το «βήμα» της μετά το δημοψήφισμα του Brexit και μπαίνει στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 8ης Ιουνίου, ο ηγέτης των Εργατικών προσπαθεί να γύρει την πλάστιγγα προς το μέρος του. 

Στόχος του να πάρει μαζί του τους νέους, εξαγγέλλοντας ότι θα καταργήσει τα δίδακτρα των Πανεπιστημίων, ξεκινώντας από τον προσεχή Σεπτέμβρη. Το μέτρο θα αφορά όσους φοιτητές ξεκινήσουν σπουδές τον Σεπτέμβριο, αλλά ο Κόρμπιν δεσμεύτηκε ότι θα αναστείλει τα δίδακτρα για όλους από το 2018, παρέχοντας τη δυνατότητα δωρεάν σπουδών μέχρι την απόκτηση του πτυχίου.

corbyn.jpg

«Οι φοιτητές θα επωφεληθούν κρατώντας τα χρήματα στην τσέπη τους και εμείς από μηχανικούς, γιατρούς, δάσκαλους και επιστήμονες που θα βγουν από τα πανεπιστήμιά μας» πρόσθεσε ο Κόρμπιν.

Αν εφαρμοστεί, το μέτρο θα ωφελήσει και τους Έλληνες φοιτητές, αφού σύμφωνα με τους Εργατικούς, θα αφορά και όσους νέους προέρχονται από τις χώρες της ΕΕ. 

Ο Κόρμπιν κατηγόρησε το κυβερνόν κόμμα των Τόρις ότι έχει εκτοξεύσει τα δίδακτρα, που φτάνουν ακόμα και στις 9.000 λίρες το χρόνο, αποκλείοντας χιλιάδες μαθητές από την ανώτατη εκπαίδευση, με τους Συντηρητικούς να απαντούν ότι ήδη το ποσοστό των παιδιών που φοιτούν με υποτροφία είναι υψηλότερο από ποτέ. 

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν το προβάδισμα στην Τερέζα Μέι, ωστόσο μέχρι τις εκλογές πολλά μπορεί να γίνουν. Όλα θα κριθούν στην κάλπη στις 8 Ιουνίου. Ίδωμεν.