Είναι δωρεάν και αφορούν τους τομείς της Εγκληματολογίας και των Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών.


Δύο μεταπτυχιακά προγράμματα που δέχονται αυτήν την περίοδο αιτήσεις και στα οποία η φοίτηση είναι δωρεάν έχει το Πάντειο Πανεπιστήμιο. 

Το πρώτο είναι το Μεταπτυχιακό του Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών. Το Πρόγραμμα έχει διάρκεια 2 χρόνια, η φοίτηση σε αυτό είναι δωρεάν και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους ως τις 30 Μαΐου

Εκτός από την αίτηση, θα πρέπει να έχουν βαθμό πτυχίου «Λίαν Καλώς» (6,5) και αντίγραφα πτυχίων ξένων γλωσσών, ενώ αιτήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν θα γίνονται δεκτές. 

Όσοι υποβάλλουν αίτηση θα πρέπει να δηλώσουν ένα πεδίο-κατεύθυνση ενδιαφέροντος από τα παρακάτω:
Διεθνές Δίκαιο και Διπλωματικές Σπουδές
Διεθνείς Σχέσεις και Στρατηγικές Σπουδές 
Ευρωπαϊκό Δίκαιο και Πολιτική
Περιβαλλοντική Διακυβέρνηση και Βιώσιμη Ανάπτυξη
Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις

Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις εδώ

Το δεύτερο Μεταπτυχιακό είναι αυτό της Εγκληματολογίας που λειτουργεί στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Σκοπός του είναι η μελέτη των κύριων μορφών εγκληματικότητας και της εξέλιξής τους στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και διεθνώς, η διερεύνηση των παραγόντων και των διαδικασιών που το δημιουργούν καθώς επίσης και η ανάλυση των τάσεων της σύγχρονης αντεγκληματικής πολιτικής.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι δύο χρόνια, η φοίτηση είναι δωρεάν, ενώ αιτήσεις μπορούν να γίνουν από την 1η έως 30 Ιουνίου.

Συνολικά θα εισαχθούν 15 φοιτητές, ενώ η επιλογή θα γίνει μετά τη διεξαγωγή εξετάσεων που θα γίνουν το Σεπτέμβριο, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί αργότερα, αλλά και τη συνέντευξη, στην οποία θα πάρουν μέρος οι πρώτοι 30 επιτυχόντες στις γραπτές εξετάσεις. 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις εδώ